| Autor |
Teade |
|
Hinnang: 0
|
Tupac Shakur
12. jaanuar 2010, 22:08
Tupac Amaru Shakur (16 juuni 1971 13 september 1996)

Tegemist hip-hop/räppmaailma ühe tuntuima tegelasega. Tuntud ka kui 2Pac ja Makaveli. Ta on tänase päevani müünud üle 75 miljoni albumi ja on vaieldamatult edukaim artist räppmuusika vallas.
Suur osa tema lugusid räägib üles kasvamisest vägivalla kesekel, raskest elust getos, rassismist, ühiskonna probleemidest ja konfliktidest teiste räpparitega.
Tupaci professionaalne karjäär sai alguse 1990 aastal. Oma debüütalbumi 2Pacalypse Now andis ta välja 1991 aastal. Seda albumit ei saatnud väga suur edu. Teine album Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.(1993) oli palju edukam. Sellelt albumilt tuli kaks suurt hitti. Keep Ya Head Up ja I Get Around
1994 30. novembril tulistati Tupaci Manhattanis viis korda. Tulistajat ei selgitatudki välja ja Tupac ise arvas, et tegemist oli kellegagi Bad Boy Recordsi alla kuuluvatest räpparitest. Juba päev pärast tulistamist ilmus ta kohtusaali, kus ta mõisteti vangi üheks ja pooleks kuni neljaks ja pooleks aastaks seksuaalkallaletungi eest. Vahetult enne karistuse kandma hakkamist väljastas ta albumi Me Against The World, mis osutus väga edukaks. Album oli viis nädalat Billboard 200 edetabelis esimesel kohal. Tupac vabanes vanglast, olles veetnud seal 11 kuud, 1,4 miljoni dollari suuruse kautsjoni vastu ja lepingu, mille alusel ta pidi Death Row Recordsi all väljastama kolm albumit. 1996 andis ta välja oma neljanda albumi All Eyes On Me. Samal aastal koos artistiga Outlawz avaldas ta loo Hit Em Up, mis põhjustas sõja East ja West Coast räpparite vahel.
7. septembri ööl 1996 tulistati Tupacit viis korda, mille tulemusena ta suri 13. septembril haiglas. Mõrvaga seotud isikud on tänaseini välja selgitamata.
Ajal, kui Tupac kuulus Death Row Recordsi alla lindistas ta lühikese aja jooksul sadu lugusid, tänu millele on antud välja mitmeid postuumseid albumeid, mis sisaldavad neid lugusid. Järgmine album peakski ilmuma 2010 suvel ja kannab nime Shakurspeare.
Albumid
1991 2Pacalypse Now
1993 Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.
1995 Me Against the World
1996 All Eyez on Me
1996 The Don Killuminati: The 7 Day Theory
Postuumsed albumid
1997 R U Still Down?
2001 Until the End of Time
2002 Better Dayz
2004 Loyal to the Game
2006 Pac's Life
Minu jaoks on tegemist ühe parima räppariga. Tema pärast(heas mõttes) praegu kuulangi üldse hip hop ja räppmuusikat. Mäletan veel, et umbes viis aastat tagasi ei olnud ma üldse teadlik sellisest mehest nagu Tupac ja räpp oli minu jaoks midagi sellist, mida tegid Eminem ja 50 Cent. Muidugi ka Eminemil on häid lugusid, kuid 80ndate lõpul ja 90ndate alguses ilmunud räppmuusika on hoopis midagi muud. Tänapäeva räppmuusika kannatab selle all, et artistid on hakkanud tegema nn mainstream kraami, mille puhul kaotab räpp oma tõelise mõtte, milleks ongi just storytelling.
Lisan mõned enda lemmikud lood tema poolt: Changes, Until The End Of Time, Ghetto Gospel, Life Goes On, Dear Mama
|
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
|
Re: Tupac Shakur
26. jaanuar 2010, 21:43
Ta meeldib mulle väga.
Minu meelest laul Changes on nii tuntud, et enamus on seda kuulnud, kuigi nad ei pruugi teada, et see Tupaci oma on..
Just eelmine nädal hakkasin uuesti ta laulusid kuulama, ja no, vaieldamatult selle muusikastiili lemmik.
|
|
+-0
|
|
|
26. jaanuar 2010, 23:02
Changes oligi see lugu, mida kuuldes ma ise ka hakkasin üldse tema kohta uurima ja rohkem tema muusikat kuulama. See on ikka suhteliselt hämmastav, kui palju ta jõudis oma lühikese eluea jooksul ära teha.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
|
02. märts 2010, 16:16
Ghetto Gospel on ülekõige. Oli väga hea artist, aga rahu tema hingele.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 2
|
11. aprill 2010, 19:53
täiega hea mees, hullult gangsta tunne tuleb peale, kui gheto cospelit kuulen jälle viva pealt.
|
|
+-0
|