| Autor |
Teade |
|
Hinnang: 147
Hard Worker
2011 meeskonnaliige
2010 meeskonnaliige
Aasta jutustaja 2011
|
RE: Filmide kirjutamine.
22. september 2010, 15:43
Kunagi, kui rohi oli rohelisem ning taevas sinisem tegelesin filmindusega üsnagi aktiivselt. Üks mu film võitis ka mõned amatöörfilmi auhinnad. Kuigi nüüdseks on huvi selle vastu pea täielikult kadunud. Kui arvuti, millel oled oma 36 tundi filmi monteerinud koos kogu töö ja kaadritega üles ütleb kaob filmivaimustus suht kiiresti
Mingis arutelus tõesti kaasa öelda ei oska. Monteerimiseks kasutasin ise Premieri, katsetasin ka Vegat, kuid Adobe toode tundis mugavam.
|
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
Hinnang: 6
|
22. september 2010, 16:28
Seetõttu kasutataksegi üldiselt kas servereid või väliseid kettaid RAID1 funktsioonis 
Adobe Premiere on tõesti päris mugav ja funktsionaalne ja lisaks on eeliseks veel kiire "hüppa edasi ja tagasi" otseühendus After Effects programmiga, mis samuti Adobe toode.
|
|
+-0
|
|
Hard Worker
Aasta jutustaja 2011
2011 meeskonnaliige
2010 meeskonnaliige
|
22. september 2010, 16:31
pere.le kirjutas 22 september 2010 16:28:
Seetõttu kasutataksegi üldiselt kas servereid või väliseid kettaid RAID1 funktsioonis
See oli nii ammu, et ei osanud sellistest asjadest veel unistadagi..
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 0
|
22. september 2010, 18:30
Ma ise olen proovinud kirjutada stsenaariumi et paneks siis ühe siia teile lugemiseks siis saate öelda mida arvate. aga ,ma vist kohe kõike ei pane (see suht pikk), et kui meeldib võin veel juurde coppida.
Filmi projekt „Armastuse Leek“
Stsenaarium
Aastaaeg: Talv
Koht: Karjamaa ( Leevikese k)
Osalejad: Liisbet (Caesar)
Liisbet jalutab koeraga ja naudib täielikult maaelu, visates aegajalt koerale lumepalle. Ta mõtleb: ooh ilm on nii mõnusalt külm. Ei tahakski kohe tuppa minna. Kuid paraku ta ei saa kaua jalutada, sest emal on juba tee ja küpsised laual. (Leevikese 21) ( Liisbet, Luise, Sara)
Liisbet jõuab enda maja ette ja võtab koeral rihma ära. Ta läheb tuppa. Ta kuuleb köögist et keegi nagu räägiks seal. Võtab saapad ära ja läheb vaatama. Seal ta nüüd seisab köögiukse peal müts peas ja palitu seljas. Ema: no jõudsidki lõpuks, võta nüüd ometi üleriided seljast, tee ja küpsised on laual. Ema aitab Liisbetil üleriideid ära võtta ja viib need esikusse. Ema tuleb kööki tagasi: no istu nüüd ometi, kohe valan sulle teed ka. Liisbet suudab lõpuks midagi öelda, kuid enne kui ta seda ütlema hakkab ütleb Sara: mul on aeg minema hakata. Ema: oi kas tõesti, jooks veel ühe tassi teed? Sara: ei, kahjuks ei saa, töö ootab. Sätib ennast minekule. Ema: no siis küll. Saadab Sara ukse juurde. Sara tõsiselt: aga ma võtan ühendust kui paberid üleandmiseks valmis. Ema: hea küll. Kena päeva! Sara: kena päeva. Sara lahkub. Samal ajal on Liisbet samuti esiku ukse juurde tulnud ja küsib nüüd ema käest: Kes see naine oli? Ema: ta oli kinnisvarast, ta tuli asja pärast, aga sina ei pea sellepärast muretsema. Silitab Liisbeti pead.
Pärnu linnas ( Kreete, Angela, Marion, Tanel) ( Kristjan, Merilin)
PK ees jalutavad. Kreete: uuh täna on nii külm, läheks Pärnu keskusse sisse, saaks sooja. Marion: hea mõte tõesti. Lähevad PK-sse. Port Artur 2 poolt tulevad käsikäes Kristjan ja Merilin. Kristjan: aga ära siis unusta. Merilin: kuidas ma saaks sellist asja unustada ( pilgutab silma) Kristjan: aga jah, ma pean nüüd tööle tagasi minema. Merilin: kui kahju, mõtlesin veel kohvikusse minna. Isa: ehk teine kord. Samal ajal tulevad Kreete ja teised PK-st välja. Kreete näeb oma isa, kes kallistab Merilini , keda Kreete ei tunne. Angela: Kreete, su paps on seal. Kreete: ma näen jah, aga kellega? Marion: sa ei tunne teda? Siis mine ja küsi kes ta on. Hakkavad Kreetet sinna poole lükkama. Kreete: hullud, mida te teete? Kuid siis Kreete pääses sest isa läks ühes suunas ja Merilin teises. Kreete: uuh, näed ma ei saa enam küsida, ahaa. Marion: aga õhtul isa käest saad? Kreete: seda ma teengi.
Leevikese 21 (Liisbet, Luise)
Liisbet on oma toas ja kuulab muusikat.(valib plaate). Mõtleb omaette: huvitav mis kinnisvara meist tahab?! Talle tuleb sõnum, see on koolist. Ta sai teada et sai matemaatika poolaasta hinde 5 . Ta jooksis ema juurde, kuid ema ei olnud. Vaatas igast toast, hüüdis, kuid ei midagi. Liisbet istub suurde tuppa ja mõtleb: kus ema küll minna võis, ta ju alati ütleb mulle, enne kui kuskile läheb. Samal ajal tuleb keegi uksest. See on ema. Liisbet jookseb ja hüüab: Ema!! Luise: no mis nüüd on? Liisbet kallistab ema ja küsib: kus sa olid, ma otsisin sind? Luise: otsisid mind, miks ometi, ma käisin ju ainult jalutamas. Liisbet: aga sa ju ütled alati, enne kui sa kuskile lähed. Luise: no ma mõtlesin et sa tahad üksi olla ja ei hakanud sind segama, mis sa tahtsid siis, et lausa otsida oli vaja. Liisbet: ma sain mata poolaasta 5 Luise: vau, küll sa oled mul tubli, seda peab tähistama. Liisbet: ah, mis sa nüüd, aa kuule mis see kinnisvara naine tahtis? Luise: ah ei midagi, ajavad oma jahu ( läks kööki toimetama). Liisbet läks järgi: aga mis paberitest te rääkiste? Luise: ah soovitas paremat kinnisvara ja nii, lubas veel ühendust võtts. Liisbet: ega meie siine elu ohus ei ole? Luise: ei ei, miks sa seda arvad?
Pärnu linnas ( bussijaamas) (Kreete, Angela, Marion, Tanel)
Angela: kuule kas sind siis üldse ei huvita kes see naine oli? Kreete: muidugi huvitab, küll ma õhtul isa käest küsin. Angela: mis õhtul? Helista kohe talle. Kreete: ei, ei ma ei või teda töö ajal segada. Marion ja Angela koos: aga see naine küll võib?! Kreete: tõesti, kuule ma helistangi. Marion: see on juba sinu moodi. Kreete helistab isale. Isa: hallo, ma ei saa praegu rääkida, mul on koosolek, räägime õhtul. Tuut-tuut. Kreete: no näete nüüd, ta ei saa töö ajal rääkida. Angela: sa vähemalt üritasid.
Leevikese 21 ( Liisbet , Luise)
Liisbet: no mida ta siis tahtis? Luise: ma ju ütlesin, pakkus paremat kinnisvara. Liisbet: aga ema, meil ei ole ju saladusi omavahel, nii et lao lagedale, mida ta tahtis? Luise: mine käi koeraga väljas ära! Liisbet: no mida, miks sa salatsed? Liisbet läheb esikusse riidesse panema. Ema mõtleb natuke ja läheb järgi. Luise: no ma võin sulle ju rääkida. Liisbet: jumal tänatud, oli ka aeg. Luise: too naine oli kinnisvarast, minu eksmees saatis ta. Liisbet: sinu eksmees? See tähendab minu isa, sa rääkisid temaga, kus ta on? Ema: ta helistas mulle, ta tahab oma maja tagasi. Liisbet: tema maja? Sa tahad öelda et ma elan oma isa majas ja ma ise ei teagi seda. Ema: me leppisime isaga nii kokku, et räägime sulle kui sa oled veidi vanem. Liisbet: veidi vanem?? Liisbet pani saapad jalga ja läks õue. Luise: Liisbet!! Oota.
Riia mnt 227 ( Kreete, Kristjan)
Kreete jõudis koju. Läks oma tuppa. Lülitas arvuti sisse. Lülitas ka teleka sisse. Istus diivanile ja mõtles isa ja tolle naise peale. Keegi tuli uksest. Kreete läks ruttu arvuti taha. Tulijaks oli Kristjan. Isa: no tere plika, kuidas päev möödus ( paitas pead) Kreete: mh…aa hästi. Isa: oled pahas tujus, mis sa õhtuks süüa tahad? Kreete ei vastanud midagi, klõbistas arvutis. Isa läks magamistuppa riideid vahetama. Kreete oli ikka arvutis, kuigi mõtles endiselt isa ja tolle naise peale. Isa läks kööki. Vaatas mis külmkapis süüa on. Tuleb Kreete. Isa kuule. Isa: no ma kuulan. Kreete: ma nägin sind täna linnas. Isa: ohoo, miks tervitama ei tulnud siis? Kreete: ma ei saanud. Isa: miks siis? Sõbrannad ei lubanud või? Isa: ei, sinul polnud aega, sa olid seal mingi naisega. Isa ehmus: mis naisega? Kreete: seda tahaksin ma sinult teda saada. Isa: mm…aa tema oli merilin. Kreete: kes ta on? Isa: ta on minu sekrätär, lähme täna õhtust sööma. Kreete: mida? Sa ei mõtlegi ema peale wä? Isa: ma ju rääkisime sellest, see pole nii lihtne. Kreete nutuselt: aga uue naisega välja minek on küll lihtne. Jookseb oma tuppa, paneb ukse kinni jääb ukse taha nutma. Isa seisab teisel pool ust ja mõtleb.
et ootan siis teie arvamusi
PS: mingit otsest probleemi selle teema kohta vist ei ole, see lihtsalt arutelu ( see foorum pole juu probleemideks, või on? )
Vastuseid ootama jäädes:
Kaisukaru
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 6
|
22. september 2010, 19:31
Ma ei näe põhjust, miks ei tohiks see foorum ka probleemide jaoks olla.
Ma tegelikult mõtlesin probleemi nimetamise all seda, et eelnevalt mainitud küsimused ei ole võimalised arutelu tekitama. Rohkem arutelu tekitaks küsimus stiilis "Kas nõustud pigem S. Eisensteini või A. Bazini teooriaga ja miks?" Aga mis sellest ikka 
Mis formaadis Su stsenaarium Sinu arvutis salvestatud on? Hetkel on natuke ebamugav lugeda, sest dialoog ja sündmused on segamini. Õigem formaat näeks välja nii (ma väga loodan, et foorum säilitab vormingu):
EXT.KARJAMAA, LEEVIKESE K. – PÄEV/DAY
LIISBETH jalutab koeraga ja naudib täielikult maaelu, visates aegajalt koerale lumepalle.
LIISBETH (V.O.)
Ooh ilm on nii mõnusalt külm. EI tahakski kohe
tuppa minna.
Paraku ei saa ta kaua jalutada, sest EMAL on juba tee ja küpsised laual. Liisbet jõuab enda maja ette ja võtab koeral rihma ära. Ta läheb tuppa. Ta kuuleb köögist et keegi nagu räägiks seal. Võtab saapad ära ja läheb vaatama. Seal ta nüüd seisab köögiukse peal müts peas ja palitu seljas.
EMA
No jõudsidki lõpuks, võta nüüd ometi üleriided
seljast, tee ja küpsised on laual.
Ema aitab Liisbetil üleriideid ära võtta ja viib need esikusse
EMA
(Naaseb kööki)
No istu nüüd ometi, kohe valan sulle teed ka.
Liisbet suudab lõpuks midagi öelda, kuid enne kui ta seda ütlema hakkab...
SARA
Mul on aeg minema hakata.
EMA
Oi kas tõesti, jooks veel ühe tassi teed?
SARA
(Sätib end minekule)
Ei, kahjuks ei saa, töö ootab.
EMA
No siis küll.
Liiguvad mõlemad ukse juurde.
SARA
(Tõsise tooniga)
Aga ma võtan ühendust kui paberid üleandmiseks valmis.
EMA
Heaküll. Kena päeva.
SARA
Kena päeva.
SARA lahkub.
Samal ajal on Liisbet samuti esiku ukse juurde tulnud.
LIISBETH
Kes see naine oli?
EMA
Ta oli kinnisvarast, ta tuli asja pärast, aga sina ei
pea sellepärast muretsema.
(Silitab LIISBETHI pead)
CUT TO:
EXT. PÄRNU LINNAS – ÖÖ/PÄEV
PK ees jalutavad.
KREETE
Uuh täna on nii külm, läheks Pärnu keskusse sisse,
saaks sooja.
MARION
Hea mote tõesti.
Lähevad PR-sse.
Eeldusel, et foorum säilitas vähemalt osa vormist, mõistad, mida ma mõtlen. Minu kopeeritud versiooni on palju lihtsam ja meeldivam lugeda.
edit:
Formaati ei salvestatud.
Kui soovid, saadan Sulle wordi dokumendi meilile.
|
|
+-0
|
|
|
22. september 2010, 20:05
pere.le kirjutas 22 september 2010 19:31:
Ma ei näe põhjust, miks ei tohiks see foorum ka probleemide jaoks olla.
Ma tegelikult mõtlesin probleemi nimetamise all seda, et eelnevalt mainitud küsimused ei ole võimalised arutelu tekitama. Rohkem arutelu tekitaks küsimus stiilis "Kas nõustud pigem S. Eisensteini või A. Bazini teooriaga ja miks?" Aga mis sellest ikka
Mis formaadis Su stsenaarium Sinu arvutis salvestatud on? Hetkel on natuke ebamugav lugeda, sest dialoog ja sündmused on segamini. Õigem formaat näeks välja nii (ma väga loodan, et foorum säilitab vormingu):
EXT.KARJAMAA, LEEVIKESE K. – PÄEV/DAY
LIISBETH jalutab koeraga ja naudib täielikult maaelu, visates aegajalt koerale lumepalle.
LIISBETH (V.O.)
Ooh ilm on nii mõnusalt külm. EI tahakski kohe
tuppa minna.
Paraku ei saa ta kaua jalutada, sest EMAL on juba tee ja küpsised laual. Liisbet jõuab enda maja ette ja võtab koeral rihma ära. Ta läheb tuppa. Ta kuuleb köögist et keegi nagu räägiks seal. Võtab saapad ära ja läheb vaatama. Seal ta nüüd seisab köögiukse peal müts peas ja palitu seljas.
EMA
No jõudsidki lõpuks, võta nüüd ometi üleriided
seljast, tee ja küpsised on laual.
Ema aitab Liisbetil üleriideid ära võtta ja viib need esikusse
EMA
(Naaseb kööki)
No istu nüüd ometi, kohe valan sulle teed ka.
Liisbet suudab lõpuks midagi öelda, kuid enne kui ta seda ütlema hakkab...
SARA
Mul on aeg minema hakata.
EMA
Oi kas tõesti, jooks veel ühe tassi teed?
SARA
(Sätib end minekule)
Ei, kahjuks ei saa, töö ootab.
EMA
No siis küll.
Liiguvad mõlemad ukse juurde.
SARA
(Tõsise tooniga)
Aga ma võtan ühendust kui paberid üleandmiseks valmis.
EMA
Heaküll. Kena päeva.
SARA
Kena päeva.
SARA lahkub.
Samal ajal on Liisbet samuti esiku ukse juurde tulnud.
LIISBETH
Kes see naine oli?
EMA
Ta oli kinnisvarast, ta tuli asja pärast, aga sina ei
pea sellepärast muretsema.
(Silitab LIISBETHI pead)
CUT TO:
EXT. PÄRNU LINNAS – ÖÖ/PÄEV
PK ees jalutavad.
KREETE
Uuh täna on nii külm, läheks Pärnu keskusse sisse,
saaks sooja.
MARION
Hea mote tõesti.
Lähevad PR-sse.
Eeldusel, et foorum säilitas vähemalt osa vormist, mõistad, mida ma mõtlen. Minu kopeeritud versiooni on palju lihtsam ja meeldivam lugeda.
edit:
Formaati ei salvestatud.
Kui soovid, saadan Sulle wordi dokumendi meilile.
võid küll meilile saata . kerli417@hot.ee
|
|
+-0
|
|
Aasta jutustaja 2011
Hard Worker
2010 meeskonnaliige
2011 meeskonnaliige
|
22. september 2010, 21:21
Mainin lihtsalt natuke teemast välja, et kahjuks pole võimalik foorumisse turvalisuse kaalutlustel nii keerulisi vorminguid implementeerida. Küll oleksin ka ise selle poolt, et kaotada ära BB kood ning võtta kasutusele inline editor, kuhu saaks siis ka näiteks Wordist asju kopeerida nii, et vorming säiliks.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 70
Aasta troll 2011
|
22. september 2010, 22:48
MartinG kirjutas 22 september 2010 21:21:
Küll oleksin ka ise selle poolt, et kaotada ära BB kood ning võtta kasutusele inline editor, kuhu saaks siis ka näiteks Wordist asju kopeerida nii, et vorming säiliks.
Minupoolt roheline tuli.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
|
19. jaanuar 2012, 10:19
Väga huvitab
|
|
+-0
|
|
|
12. veebruar 2012, 21:27
Miks ma selle teema alles nüüd avastan Igatahes pakub ka filmindus ja sellega seonduv huvi. Põhiliselt kaameratagne tegevus ja monteerimine. Kord isegi 2 sekundit näideldud Kaisukaru, Su projektist miskit nüüdseks kaamera ette ka jõudnud?
|
|
+-0
|