| Autor |
Teade |
|
Hinnang: 0
|
Arutlus: Sisseastumiskatsed
27. veebruar 2010, 18:37
Hetkel käin 9.klassis ja viimasel ajal olen palju mõelnud eksamitele ja sellele, mida ma peale põhikooli teen. Tahaks proovida mõnda teise kooli minna. Seega mure on seotud sisseastumiskatsetega. Kas keegi saab öelda, mida seal täpsemalt küsitakse? Katsed on matem. , eesti keele ja inglise keele peale. Suur aitäh vastajatele
|
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
|
Re: Sisseastumiskatsed
27. veebruar 2010, 18:56
Oleneb koolist, kutsekas või keskkooli edasi minek. Keskkoolidega on ma usun et rohkem väärt keskmine hinne, aga Tartusse, minu praegusest klassist said osad sisseastumiseksamil küll hästi lihtsalt sisse. Lihtsalt käidis proovimas.
Kutsekaga vaadtakse ka osaliselt hindeid, käitumine jne. Kõik korras on, siis ei tohiks probleemi tulla.
Peale keskkooli pead juba mõtlema hakkama, mida teha, või õigemini juba keskooli ajal, sest osa eksameid on juba 11 klassis. Siis peab suunitlus selge olema, kohad vaadatud ja teadma mida edasti teha. Peale põhikooli, kutsekaga on lugu see, et pead ka teadma mis ala tahad teha, keskkoolist pead lihtsalt end hästi läbi ajama, et hinded ja eksamid korras oleks.
Mina sain enda vanasse kooli küll ilusti sisse, hinded korras, füüsika eksamiga olid muidu pahasti ja sain rahuldava hinde.
Peale põhikooli pole eksami valikuga küll mitte midagi põdeda, teed seda mida kõige rohkem oskad.. Ühiskonda tegi üks meist, läks kokaks jne...
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 16
|
27. veebruar 2010, 23:17
Kool kuhu ma läksin, ei olnud mingeid katseid. Lihtsalt vaadati keskmist hinnet jne.
Aga sõber läks teisse kooli ja pidid katseid tegema, ei osanud mitte midagi. Vastas suvalt jne. Sai sisse ikka
Aga mis koolid on silma jäänud? Äkki siis oskame rohkem aidata, võib olla mõni meist käib mõnes sinu valitud koolis.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 13
|
27. veebruar 2010, 23:35
Ma alustasin ka 10 klassi uues koolis sellel õppeaastal, mitte mingeid katseid polnud, ainult hindeid vaadati. Ja nii kui tunnistuse viisin öeldi kohe et olen koolis sees ja augusti lõpus selgub täpsemalt millises klassis.
Heade hinnetega pole mitte mingit probleemi kusagile sisse saada.
Some people just need a high-five. In the face. With a chair. |
|
+-0
|
|
|
28. veebruar 2010, 12:15
Silma on jäänud Tamme Gümnaasium, Mart Reiniku Gümnaasium ja Kommertsgümnaasium. Lugesin koolilehtedel, et seal peab kindlasti katseid tegema. Hinded on mul muidu normaalsed. Pmts kõik viied, igal veerandil u 2-3 nelja.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 38
Aasta naine 2011
|
Re: Arutlus: Sisseastumiskatsed
13. märts 2010, 19:15
Kui sul on head hinded, siis proovi HTG-sse ja MHG-sse ka. Ma ise käin eliitkooli 11. klassis hetkel ja ei ütleks, et need katsed nii väga rasked olid. Mõlemasse sain otse ilma vestluseta sisse. MHG-s on suurem rõhk inglise keelel (lisaks veel väga pikk, aga mitte eriti raske matemaatika, eesti keel ja kirjandus). HTG-s on üldtest, kus on siis matemaatika ja eesti keel (suhteliselt lihtne) ja siis veel harutest (reaal-, humanitaar- või loodusharru; need on juba natuke raskemad). Aega on ka piisavalt ja närvi ei maksa minna.
Teistest koolidest ei oska suurt midagi rääkida, sest proovisingi ainult MHG-sse ja HTG-sse. Ma soovitan eliitkoole, sest mulle endale väga meeldib siin . Õppida on vahel küll väga väga palju, aga see-eest on seltskond ja õpetajad ülitoredad! Ühesõnaga ma ei kahetse, et ma selle tee valisin. Ja ma arvan, et sina ka ei kahetseks, aga eks sa ise otsusta, aega veel on natuke
PS. Mis koolis praegu käid?
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 21
Aasta kasutaja 2010
|
13. märts 2010, 21:23
"Darja" kirjutas:
Silma on jäänud Tamme Gümnaasium, Mart Reiniku Gümnaasium ja Kommertsgümnaasium. Lugesin koolilehtedel, et seal peab kindlasti katseid tegema. Hinded on mul muidu normaalsed. Pmts kõik viied, igal veerandil u 2-3 nelja.
Tavaliselt on nii, et kui keskmised hinded on väga kõrged, siis saab automaatselt kooli sisse, paljudes koolides on nii.
 \\r\\n\\r\\nhttp://www.formspring.me/Liiiisu |
|
+-0
|
|
|
RE: Arutlus: Sisseastumiskatsed
20. märts 2011, 11:19
Mul on kõik hinded põhimõtteliselt viied, esimestel veeranditel oli paar nelja, kuid kolmandal veerandil sain kõik viied. Tahaksin edasi õppima minna mõnda mainekasse gümnaasiumi, näiteks MHG-sse. Aga ma ei tea, kas olen piisavalt hea(muret teeb matemaatika sisseastumiskatse). Tahaksin ka teada, kui tähtsad need sisseastumiskatsed ikkagi on.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 73
Hard Worker
2011 loominguguru
|
20. märts 2011, 17:30
Ise proovin saada Tartu Kunstikooli. Seal on katsed, aga need hoopis teistsugused kui mujal.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 147
Aasta jutustaja 2011
Hard Worker
2010 meeskonnaliige
2011 meeskonnaliige
|
21. märts 2011, 13:53
Anni kirjutas 20 märts 2011 11:19:
Mul on kõik hinded põhimõtteliselt viied, esimestel veeranditel oli paar nelja, kuid kolmandal veerandil sain kõik viied. Tahaksin edasi õppima minna mõnda mainekasse gümnaasiumi, näiteks MHG-sse. Aga ma ei tea, kas olen piisavalt hea(muret teeb matemaatika sisseastumiskatse). Tahaksin ka teada, kui tähtsad need sisseastumiskatsed ikkagi on.
Eliitkoolides on katsed kõige olulisem kriteerium sisse saamiseks. Suure tõenäosusega on pooltel kandidaatidel tunnistusel kõik viied, kuid on suur vahe Reaalkooli ja Kapa-Kohila põhikooli matemaatika viiel. Ehk siis ma soovitaksin õppida sisseastumiskatseteks veel rohkem, kui eksamiks endaks.
|
|
+-0
|