Logi sisse noortele.ee kasutajatunnusega
... kasuta Facebooki audentimist

Miks Facebook?

Noortele.ee keskkond ei taha olla koormaks sinu mälule, et peaksid veel ühe kasutajatunnuse ning salasõna meelde jätma.

Oled uus liige...

Pole vaja täita igavat ankeeti, lihtsalt autendi ennast ning vali endale meeldiv alias, kuidas teised sind siin kutsuvad. Ära muretse, sinu isikuandmed on kaitstud

Ei ole veel kasutajat? Registreeri end siin!

kutsekool - gümnaasium

Autor Teade
Hinnang: 0

RE: kutsekool - gümnaasium

23. jaanuar 2012, 21:48 Tervist!

Mind valdab selline probleem, et mul ei olnud üldse plaan kutsekooli minna, kuna mul läks kiireks katsetega, siis kutsekool tundus olevat ainuke variant. Nüüd olen omadega jõudnud kolmandasse kursusesse ja seal on ainult eriala ained ning on väga väga rasked - põhikooli lõpetasin ühes reaalkoolis. Ja tava ained on mul 4jad 5ed. Siit minu küsimus - kas Te teate kas on võimalik minna kuskile normaalsesse gümnaasiumi ja rahulikult kool lõpetada.

Palun aidake ! Õnnetu
+-0
Lii Väravake
Hinnang: 32

• Väravake
  • Aasta kasutaja 2011
  • Aasta 2011 blondiin

23. jaanuar 2012, 23:33 III kursus on sul viimane aasta või veel IV ka läbida? Mina sinu asemel ei leiaks küll mõtet alustada uuesti kooliteed gümnis... Aga kas ei sobi nt see variant, et peale kutseka lõpetamist saab võtta täiskasvanute gümnaasiumis lisa aasta, et valmistuda nendeks riigieksamiteks mis teha tahad... Narritab

Ka mina olen hetkel kutsekoolis III kursus, ja tuleb tõedada, et mõned erialaained on isegi minule rasked. Aga ära ma teen nad.
+1
Hinnang: 12

24. jaanuar 2012, 11:34 Ma arvan, et lollus on hetkel pooleli jätta. : )
Aga kui tundub, et erialaained on ikka nii rasked, siis tasub uurida täiskasvanutegümnaasiumi võimalusi, sest minu teada peaks Sa teoreetilselt saama 11. klassi minna. Ma pole hetkel kindel, see oleneb kõik, millises kutsekas Sa käid, sest tase on niivõrd erinev. Gümnaasiumi minna? Kõik oleneb vast sellest, et kui tubli Sa oled põhikoolis olnud. Kindlasti mingi võimalus on.
Eks seda peab uurima.
+-0

24. jaanuar 2012, 20:07 Ei mul on viimane kursus ja eriala on liiga raske mulle ja ei taha üldse kooliteed pooleli jätta, samas ma ei taha üldse täiskasvanutesse ka minna, kuna ei kipu eriti sinna - põhimõtte pärast. Tahaks just lõpetada gümnaasiumi - kas eesti keele kallakuga või kasvõi reaalkallakuga, kuna põhiaineid ma oskan väga hästi. Kahetsen oma lolli tegu, et kippusin kutsekooli Õnnetu .
+-0

24. jaanuar 2012, 20:51 lihtsalt kas on võimalik gümni tagasi pöörduda kuskile kutsekoolist, mind huvitab just kas võetakse üldse jutule. Kuigi lõpetasin maineka reaalkooli põhikooli.
+-0
Hinnang: 1

04. veebruar 2012, 20:52 Alustame kõigepealt tähtsaimast – mida sa edasises elus tegema tahad hakata? Oled sa uurinud, millised on vajalikud lävendid kõrgkooli sissesaamiseks?

Näiteks kui sind huvitab infotehnoloogia, siis TTÜ-sse kandideerimiseks on tarvis heale tulemusele sooritada riigieksam füüsikast või matemaatikast, vaja läheb ka mingisugust tulemust võõrkeelest või küpsuskirjandist. IT Kolledžis seevastu on suurem osakaal lõputunnistuse keskmisel (maksimaalselt 5.000 punkti), matemaatika eksami tulemust ei ole nõutud, aga kui see on olemas, siis jagatakse riigieksami punktide arv 100-ga ning liidetakse lõputunnistuse keskmisele (maksimaalselt on seega võimalik teenida 1 lisapunkt (100/100 = 1.0)).

Ma ei jaga sinu soovi minna tingimata "kuskile gümnaasiumisse", sest käisin ühes niisuguses ja pettusin. Pettusin, sest minu meelest see ei pakkunud mulle mitte midagi. Ma ei leia, et ma olen kohutavalt andekas, aga minu meelest peaks 5x nädalas koolis käimine tagama väga head tulemused riigieksamitel (alla 90p ei tule minu meelest kõne allagi), paraku näitavad ajalehtedes ilmuvad tabelid midagi muud... Mispärast peaksin ma käima 5x nädalas koolis, kui õhtukoolis toimuvad tunnid 2x nädalas ning ilma suurema iseseisva tööta on võimalik jõuda kõrgete punktideni? Milleks on tarvis raisata oma närve kolm aastat igasuguste tunnikontrollide, puudumistõendite, töövihikute jms-ga kui saab ka ilma selleta? Vt neid tunniplaane – http://www.tg.edu.ee/tunniplaan/ – ja kaalu seda varianti.

Küsisid ka hinnete ülekandmise kohta. Selle kohta pead nüüd ise koolist järele uurima. Tõenäoliselt, kui sa ikka oled ajalugu ja geograafiat positiivsetele tulemustele õppinud, siis need ka üle kantakse. Aga ei pea tingimata positiivsed tulemused olema. Eeskirjad ütlevad, et kooliastmehinne peab olema vähemalt "rahuldav", ja et õpilase võib järgmise klassi üle viia, kui vähemalt pooled kursused on hinnatud positiivselt. S.t kui sul on eesti keeles "3" ja "2", siis sind viiakse ilma pikema jututa järgmisse klassi, seega võib ka "kahtesid" üle kanda, kui niisugune soov on. "Kahtedega" lõpetamisest. Kool võib vist täiendavaid piiranguid 12. klassi osas seada, s.t mõnes "normaalses" koolis nõutakse, et viimasel aastal ei tohi "mitterahuldavaid" olla. Õhtukoolis minu meelest niisugust piirangut polnud, ja pealegi oli seal üsna võimatu kursust "mitterahuldavat" saada kui aeg-ajalt kohal käisid. Kui mõnes aines on hindeid puudu või on mingeid muid probleeme, siis on võimalik septembris-oktoobris teha vist kuni 5 ainet üksikainena. Mõni õpetaja võib lubada ka õppeaasta sees neid teha, aga vastav kohustus neil puudub.

Kui on tarvis, siis võin natuke veel pikemalt kirjutada sellest, miks ma jälestan statsionaarset õpet gümnis ja kuidas on tõepoolest võimalik õhtukoolis jõuda kõrgete tulemusteni, vastutasuks tuleks aga välja mõelda, mida inimene elult ootab.
+-0
Postitusi kokku 20356
Teemasid kokku 1365
Kasutajaid kokku 3423

Meie uusim kasutaja on
Random51
Foorumis on hetkel 17 registreeritud kasutajat ning 27 külalist
Registreeritud kasutajad: Kuno  avatar Kuno Postitusi: 2058
Hinnang: 70
Saada sõnum
, Rnz.  avatar Rnz. Postitusi: 613
Hinnang: 64
Saada sõnum
, Elar  avatar Elar Heihei Postitusi: 619
Hinnang: 15
Saada sõnum
, Laura  avatar Laura Postitusi: 188
Hinnang: 5
Saada sõnum
, Lii  avatar Lii Väravake Postitusi: 200
Saada sõnum
, Jane  avatar Jane Do not disturbe! Postitusi: 183
Hinnang: 13
Saada sõnum
, MartinG  avatar MartinG Programmeerija Postitusi: 1208
Hinnang: 147
Saada sõnum
, Rene  avatar Rene ... Postitusi: 217
Hinnang: 5
Saada sõnum
, Nicole--  avatar Nicole-- Postitusi: 437
Hinnang: 38
Saada sõnum
, kanakukk kanakukk Postitusi: 3
Hinnang: 1
Saada sõnum
, Hans  avatar Hans It's all in your mind. Postitusi: 463
Saada sõnum
, Minna  avatar Minna Radiaatorike! Postitusi: 41
Hinnang: 7
Saada sõnum
, Screech  avatar Screech Postitusi: 99
Hinnang: 12
Saada sõnum
, krissu2245  avatar krissu2245 Kui keegi sind ei hinda, siis oled sa hindamatu. Postitusi: 27
Saada sõnum
, Totukas  avatar Totukas Postitusi: 0
Saada sõnum
, Nunnukas Nunnukas Postitusi: 5
Saada sõnum
, Trinx  avatar Trinx Postitusi: 12
Saada sõnum