Logi sisse noortele.ee kasutajatunnusega
... kasuta Facebooki audentimist

Miks Facebook?

Noortele.ee keskkond ei taha olla koormaks sinu mälule, et peaksid veel ühe kasutajatunnuse ning salasõna meelde jätma.

Oled uus liige...

Pole vaja täita igavat ankeeti, lihtsalt autendi ennast ning vali endale meeldiv alias, kuidas teised sind siin kutsuvad. Ära muretse, sinu isikuandmed on kaitstud

Ei ole veel kasutajat? Registreeri end siin!

Apple'i tahvelarvuti jõudis lõpuks ometi maailma ette!

Autor Teade
Steff Rockweeding
Hinnang: 73

• Hard Worker
  • 2011 loominguguru

Apple'i tahvelarvuti jõudis lõpuks ometi maailma ette!

02. veebruar 2010, 19:59 Apple'i tahvelarvuti jõudis lõpuks ometi maailma ette!
27. jaanuar 2010 23:10

image

„Viimane kord, kui mingi tahvel tekitas nõnda palju elevust, olid seal mõned käsud peal," kirjutas Wall Street Journal mõned nädalad tagasi iPadi kohta, millest on nüüdseks saanud vist maailmakuulus tsitaat.
Tõesti, viimased kolm kuud nagu polekski tehnikaapressis muust kuulnud kui Apple tahvel siin, seal, iga nurga peal. Kirjutajad spekuleerisid riistvara, välimuse, hinna suhtes. Kõige suhtes.

27. jaanuar, meie aja järgi kell 20. Apple'i põhiüritus „Come See Our Latest Creation" algab. Laval on mugav nahast tugitool ja väike lauake, ilmub Steve Jobs. Saalis lakkavad töötamast wi-fi seadmed, nähtavasti Steve'i aura on nii võimas.

Sissejuhatus on kiire ja aukartust tekitav: 1991. aastal jõudis turule Macintoshi esimene kaasaskantav arvuti TFT-ekraani ning sisseehitatud hiirega, tänaseks on müüdud üle 250 miljoni iPodi ning inimesed on laadinud App Store'i veebipoest alla üle 3 miljardi iPhone'i rakenduse.

Seade, mis on pannud suust vahutama nii Macisõbrad kui spekuleerijad, sai lõpuks endale nime - iPad.

Kõvakaanelise raamatuga samas suuruses tahvelarvuti on välimuselt stiilne nagu iga teine Apple'i seade. Alumiiniumist taguosa, 1,25 cm paks, 25 cm diagonaalis, 700 grammi raskune. Sisemus on omaette ooper: Apple'i oma väljatöötatud 1 GHz A4 protsessor ja räniaku, Wi-Fi N-seeria internet, 3G-modem, 2.1 Sinihammas ja muidugi ka puutetundlik ekraan.

Aga mis peaks lõppkasutajat huvitama? Suure selge ekraaniga, 10tunnise akukestvusega internetivõimeline seade, mis esitab muusikat (iTunes kohe olemas), kõrglahutusega videot (720p), kasutab iPhone'iga kõiki samu programme otse AppStore'ist, toetab ePub formaadis raamatuid, mida saab sisse osta otse iBook uuest veebipoest, ja palju muud. Kuid iPad ei ole ainult igav meediat täis latakas - oh ei, sellega saab ka videomänge nautida. Kõiki, mis saadaval iPhone'ile, ja rohkemgi. Electronic Arts sobitas seadmele „Need for Speed: Shift'i" ja iPad ei näidanud demonstratsioonil väsimuse märkigi.

iPad annab arendajatele palju uusi võimalusi programmide loomiseks. Ligi 160aastat vana päevaleht New York Times sai kolm nädalat, et uue meediaseadme tarbeks ajaleht kui selline taasleiutada. Nad said maha rakendusega, mis suudab lisaks tekstile-piltidele näidata lugudega seostatavaid videosid (Delfi jõudis vist ette sellega).

Välimuselt lihtsa seadme juurde käib dokiga klaviatuur, stiilne ümbris ning laadija - kõik muu on juba lisatasu eest. Hinnad algavad 499 dollarist (5500 krooni) ja kalleim variant oleks 829 dollarit (9200 krooni). Müük algab kuuekümne päeva pärast ja Eestis on lootust seadet müügil näha juunis-juulis.

Taas üks rõõmus päev Apple'i sõpradele, kuid nähtavasti väga halb Asuse juhtidele, kes otsustasid just samal hommikul kuulutada ajakirjanikele Asuse oma tahvelarvutist. Uudis langes kurtidele kõrvadele, sest pea kogu tähelepanu viibis mujal.

Allikas: Forte
image
+-0
MartinG Programmeerija
Hinnang: 147

• 2010 meeskonnaliige
  • 2011 meeskonnaliige
  • Hard Worker
  • Aasta jutustaja 2011

Re: Apple'i tahvelarvuti jõudis lõpuks ometi maailma ette!

02. veebruar 2010, 21:16 Ei ole see uudis Asuse jaoks nii kurb midagi...Apple tahvelarvuti oli täielik pettumus ja pole ime, et liiguvad kõlakad, et nad teevad juba uut - midagi, mis poleks kümnendi suurim läbikukkumine.

Apple Fanboyd on loomulikult asunud kohe käe ja kolme jalaga iPon...st, iPadi kaitsesse, kuid oleme ausad - see on üksjagu kasutu asi.

"Niu niu niu, fucking Windows boy" nutavad nüüd Apple friigid. Selles koha pealt on teil õigus, et minu meelest on Apple ülemakstud ja ülehinnatud, kuid ma tõsiselt eeldasin, et see tablet on esimene nende toode, mida ma reaalselt kasutada tahaks. Kohtumisele kaasa võtta, kus ma pean tihti demonstreerima erinevaid lahendusi ja võibolla tegema minimaalsel hulgal märkmeid - ideaalne!

Paraku teevad multitaskimise ja Flashi puudumine selle minu jaoks umbes sama mõttekaks, kui salsa kaste roostes naela keskmisele pühvlile. Klient kirjeldab mulle leitud vigu - ma tahan korraga järge pidada disainis ja märkmeid teha. See on loomulikult ainult üks näide, ma olen kindel, et igaüks suudab välja mõelda palju olukordi, kus miltitaskimisest kasu on. Mul on hetkel ka kõrval lahti 2 MSN conversationit. Kas ma saan seda teha iPadil? Nope...

Flashi puudumise põhjendamine sellega, et see on "vigane" ja et "Mac jookseb kokku peamiselt Flashi tõttu" on küll vabandus, mida ootaks vaimupuudega lapselt, mitte suurkorporatsioonilt. Kui teie tarkvara ei suuda Flashi töödelda tehke oma kuradi soft selliseks, et ta sellega hakkama saab! Mul on Flashi vaja ja paljud kasutavad seda. Punkt. Mingi vabandus ei ole siin kohal piisav. Kuna mu ettevõte tegeleb ka muu hulgas Flash lahendustega ja mul on vaja neid klientidele näidata (täpselt nagu varem ütlesin) on see hädavajalik funktsioon.

Samuti on väga ebameeldiv, et mälu pole võimalik laiendada. Sellise seadme puhul oleks kasvõi SD kaart elementaarne. Ma oleks oodanud pigem mingit rohkem veebipõhist OSi, näiteks võimalus salvestada oma faile Apple clustrisse. Oleks "köögivili" asja targalt ja innovaatiliselt teinud oleks nad võinud pakkuda võimalust omale sinna ruumi juurde osta. Näiteks 5$ 1 GB. Midagi sellist oleks võinud neilt pesukaitsme asemel oodata...Loomulikult oleks see suurel määral eeldanud teistsugust konseptsiooni, sisselogimist näiteks oma iTunesi kasutajaga ja püsivat internetiühendust.

Selle asemel on suurelt panustatud e-raamatutuele, kuid kuna tegemist pole e-ink displayga koormab sellelt lugemine silmi sama palju, kui tavaliselt läptopi ekraanilt pikema teksti lugemine. Kasutegur on null. Apple vahetas võimaluse järjekordselt revolutsiooni teha hädise katse vastu lahingusse minna Amazon Kindlega. Meenutab Saksa tankide vastu minevat Poole ratsaväge..

USB puudumine on loomulikult täiesti absurdne. Apple tahtis ikka täiesti kindel olla, et seadme mälu poleks laiendatav kuidagi, isegi mitte mälupulgaga. Või noh, loomulikult on võimalik juurde osta vastav adapter, kuid see rikub tableti mõtte ära, kui see peaks koguaeg ühendatud olema. Huvitav, mis fanboyd selle koha peal oma kullakese kaitseks ütlevad? "See polegi mõeldud mobiilne olema? Sul pole nagunii kunagi vaja kasutada mälupulka mujal, kui kodus?".

Kindlasti on mõned asjad, mille kallal võib vinguda, kuid mis ei oma reaalselt mingit tähtsust, näiteks hand-writingu tuvastuse puudumine. Oleme ausad...Windows mobile omanikud, kellel selline tugi olemas on - kas te olete seda reaalselt kunagi kasutanud? Ma olen seda proovinud ja isegi on-screen keyboardi kasutamine on tunduvalt kiirem. Kindlasti on ka mõni application, mis lubab sul ka iPadis (see nimi paneb alati muigama) käsitsi kirjutada/joonistada ja tehtu ka salvestada.

On kaks asja, mida inimene võib teha, mis on kõigis tingimustes andestamatud. Need on pedofiilia ja keskerakondlus. Arvutite puhul oleks üks neist kindlasti HDMI puudumine. Ja iPadil seda loomulikult pole.

Jobs ütles ise, et tegemist on seadmega, mis on iPodi ja iMaci vahel, kuid pole kumbki. Mis ta unustas mainida oli, et see pole ka millekski kasulik.

Vähemalt tekitas Apple turus nälja tableti järele (sest idee poolest pole tegemist ju esimese sellesarnasega). Ma hakkasin ise ka tõsiselt mõtlema, et selline asi oleks päris kasulik. Nemad ei suutnud seda ära teha, kuid Asus ja HP tulevad enda omadega varsti välja - suure tõenäosusega on üks neist ka täiesti kasutatav.
+-0
Hinnang: 6

03. veebruar 2010, 0:10 Tänan pika kirjelduse eest. Kuna pole olnud veel mahti esitlusvideot lõpuni vaadata ja toote täpsete spetsifikatsioonidega tutvuda, siis sain Sinu teksti põhjal iPadi koha pealt palju targemaks.

Nõustun juba Sinu poolt välja toodud miinustega, mida on üksjagu, kuid päris maha ma toodet sellegipoolest ei kannaks. Eks iPad oli pettumuseks paljudele fännidele ja ülejäänutele. Minagi lootsin hoopis midagi muud. Olen kunagi aastaid tagasi ühte tahvlit kasutanud ja olgugi, et tollest ajast palju mälestusi pole, hetkel tundub, et iPad jääb ka aastatevanuselegi tahvlile alla

Minu mäletamist mööda mainis Jobs, et iPad on toode iPhone ja MacBook’i (laptop) vahele, kuid pole kumbki. Seega, kuna ta pole otseselt kumbki, siis ei tasuks talt ka oodata vastavate toodete tippfunktsioonide täitmist, kuigi HDMI ja multitaski puudumine on siiski andestamatud. Olgu kuidas on, nagu ma juba ühes teises teemas mainisin, kasutaks ma meeleldi iPadi metsas, rongis, lennukis, lõkke ääres jne. Lihtsalt meelelahutuseks. Töö jaoks on olemas laptop. Siinkohal on miinuseks iPadi hind (8000.- oli vist umbes parim mudel??). Lihtsalt meelelahutuse jaoks on seda natuke palju.

Ma ei saa aru neist, kes kiruvad, et iPadiga on mõeldamatu filmide vaatamine, sest sellisel juhul tuleks kogu see aeg tahvlit käes hoida. Täiesti mõttetu vingumine. Kui ollakse piknikul, autos või mis tahes muus sõiduvahendis, siis tahvli käes hoidmine on iga kell parem, kui tahvli puudumine. Kui ollakse kodus, siis on filmide vaatamiseks arvuti või teler. Kui ollakse kellelgi külas, siis suure tõenäosusega on ka neil olemas teler.

Samuti on Apple iPadi puhul palju tähelepanu pööranud toote väljanägemisele, nagu kõikide nende toodete puhul. Hetkel on iPad kaasaskandmiseks mõnusalt väike ja kerge. Kui nüüd lisada USB (ikka kaks, sest kui lisada vaid üks, siis kirutakse, et liiga vähe), HDMI, võimaluse lisada mälu jne., siis iPadi praegusel kujul ei eksisteeriks. Tegemist oleks hoopis Netbooki mõõtu tootega. Samas oleks siis palju soodsam kohe Netbook osta.

MartinG, oled Sa kunagi mõnda Maci kasutanud? Mitte tunni, päeva või nädala, vaid natuke kauem, et oleksid jõudnud harjuda? Ma tean väga paljusid algselt Mac vastaseid inimesi, kes ära harjudes jäädavalt Maci peale üle kolisid.
Ja ei, ma pole mingi “Apple fanboy,” vaid kasutan mõlemat võrdselt, Maci ehk natuke vähemgi.
+-0
MartinG Programmeerija

• 2010 meeskonnaliige
  • 2011 meeskonnaliige
  • Hard Worker
  • Aasta jutustaja 2011

03. veebruar 2010, 1:06
"pere.le" kirjutas:
MartinG, oled Sa kunagi mõnda Maci kasutanud? Mitte tunni, päeva või nädala, vaid natuke kauem, et oleksid jõudnud harjuda? Ma tean väga paljusid algselt Mac vastaseid inimesi, kes ära harjudes jäädavalt Maci peale üle kolisid.
Ja ei, ma pole mingi “Apple fanboy,” vaid kasutan mõlemat võrdselt, Maci ehk natuke vähemgi.

Ei ole...pole kunagi põhjust olnud. Macil pole mulle midagi pakkuda, mida minu Windows 7 ei teeks paremini. Siinkohal ära mind valesti mõista, ma ei väida, et PC on kõiges parem, kui Mac, kuid minu jaoks isiklikult on Windowsile pakutavate toodete valik parem, kui MacOS Xile. Lihtsalt testimiseks ei taha omale väga enam, kui 30k maksvat MacBook Prod ka osta (need väiksemad ei paku eriti huvi).
Kui iPad oleks jooksnud MacOSXil oleks ma ta ostnud. Praegu jään ootama Windowsil jooksvat masinat.

iPad sobib tõest lihtsalt mängimiseks, iseasi on, kas selle jaoks poleks parem juba võtta mõnd spetsiaalset seadet nagu näiteks PSP, mis on ka kordades odavam.

Eestisse jõudes on iPadi hind ilmselt üle 10 000, mida on selgelt liiga palju.

Ma julgen siiski vastu vaielda iPadi välimuse koha pealt. Minumeelest ei erine see kõigist konkurentidest (erinevalt kõigist teistest Apple toodetest).
+-0

03. veebruar 2010, 9:55 Sinu arvamus on siis suhteliselt ühekülgne. Olles Maci mitte kunagi kasutanud ei saa Sa kindlalt väita, et näiteks 30k maksev MacBook Pro või iMac Sinu vajadusi palju paremini ära ei täidaks. Seda loomulikult neis valdkondades, kus mõlemale platformile eksisteerivad sarnased programmid.

Suurem osa uutest ja tähtsamatest programmidest jõuavad nüüd ka Maci peale, seda muidugi natuke hilljem, kuid PC peale on loomulikult valik palju laiem. PC on ju ka rohkem levinud. Eesti on Maci levikuga maha jäänud. Kui ülejäänud maailmale on Mac ammu teada, siis Eestis nende levik alles pihta hakkab.

IPadi välimuse hindamine on ka subjektiivne. Räägime siis hoopis kaalust. Kõikide lisavidinate puhul ei kaaluks iPad kindlasti enam ~800g.

IPadi eeliseks on kindlasti suur ekraan. Mänge saab muidugi mängida odavama PSP peal, kuid miks mitte teha seda hoopis suurem ekraani peal, kui rahaliselt võimalik iPad soetada. Sama lugu on filmide vaatamisega. Nüüd tuleb klassikaline teleturu reklaam... Milleks osta mitu vidinat (PSP, portable DVD mängija, võtame isegi sellise lolluse nagu digitaalne pildiraam, jne) kui saab hakkama ühega. Minu jaoks ongi iPadi puhul tegu meelelahutustootega, mille plusspooleks on Internetis surfamise võimalus ja isegi mõningane e-raamatu lugemine, olgu silmadel kui tahes valus. Reklaam on hea, kuid hind on vaid oodatust mitmeid kordi kõrgem.

Hetkel tundus Lenovo IdeaPad U1 palju asjalikum. Praegu küll suhteliselt bugine, kuid flash on lubatud ja samuti lubatakse multitaskimist. Hind samuti krõbelisem, kuid saad two-in-one toote.
+-0
MartinG Programmeerija

• Aasta jutustaja 2011
  • 2011 meeskonnaliige
  • 2010 meeskonnaliige
  • Hard Worker

03. veebruar 2010, 11:45 Minu arvamus Macbookide kohta põhines täielikult ekraani suurusel.

Tegelikult ei saa mängimise seisukohalt võrrelda iPadi ning PSPd, kuna paraku on iPad juba kõigis tehnilistes näitajeates tunduvalt lahjem. iPad ei suuda kuvada nii keerukaid graafilisi elemente, kui seda teevad PSP või Nintendo DS. Huvitav on märkida, et näitajatelt on iPad võrdne umbes Google Nexus One telefoniga.

Ausaltöeldes ei näe ma iPadile tõesti mingit muud rakendust (mida mõni teine toode paremini ei teeks), kui seda on digitaalne pildiraam. Ja need maksavad tsiviliseeritud maailmas ca 10 EUR tükk. Samuti jääb iPad alla võrdluses portable DVD mängijatega - nimelt ei ole tal DVD draivi.

Ma ei ole siiani leidnud põhjust, miks ma peaks ostma iPadi või mis kasu sellest üldse on. Ta on mänguasi - selge see, kuid ta jääb alla isegi selleks loodud toodetele. Taga saab lugeda raamatuid, kuid ka selles jääb ta alla. Autos videode vaatamiseks saab palju odavamalt korraliku multimeediasüsteemi.

Töö tegemiseks pole tast mingit praktilist kasu, seega ei saa ta ka mingi nurga alt vastu laptopidele. Ma vaatasin videot sellest, kuidas iPadi kasutatakse. Interface on loomulikult kena, kuid tegemist on piltilusa blondiiniga kes on loll nagu saabas - ühe korra võiksid teda panna, kuid abielluda kindlasti ei tahaks. Ma usun, et ma tüdineks sellest (siis loomulikult iPadist, mitte naisest nädalaga.

Siiski ootan ma jällegi huviga iPhonede 4. põlvkonda. Mu nõue telefonidele on küll füüsiline klaviatuur, kuid kui uus iTelefon on nii hea, kui väidetakse võin siiski erandi teha. See oleks seade, mis on reaalselt ca 10k väärt.
+-0

03. veebruar 2010, 12:10 Ma ei tea mitte midagi ei iPhone/iPadi ega ka PSP mängudest ja PSP spetsifikatsioonidest. Samas on kõigile teada, et kõike võimaldav toode ei ole päris hea mitte milleski. Loomulikult ei saa iPadi võrrelda näiteks DVD mängijaga, PSP'ga ega tegelikult ka digitaalse pildiraamiga, sest kõik need tooted on spetsialiseerunud oma valdkonnale. IPad lihtsalt liidab need kõik kokku, ehkki kehvema kvaliteediga. See ongi IPadi eeliseks. Oletame, et ma pean sõitma 10h lennukiga. See on piisavalt pikk aeg paari filmi vaatamiseks, raamatust mõne peatüki lugemiseks, muusika kuulamiseks, mängimiseks jne. Kõike seda on palju lihtsam teha ühe 800g kaaluva tootega. Vastasel juhul on lennukisse lubatud 5kg igasuguste tehnikavidinatega juba täis.
Ma isegi kasutaksin sellisel eesmärgil, aga nii 8000-10 000k küll ei raatsiks selle eest välja käia.
+-0
Steff Rockweeding
Hinnang: 73

• Hard Worker
  • 2011 loominguguru

03. veebruar 2010, 14:00 iPad ei ole eestlaste jaoks. See on mõeldud rohkem metrookultuurile. Mõtle, kui sa igapäev sõidad metrooga umbes ühe tunni tööle, ja midagi pole teha. Suurt läpakat ei viici kaasa tarida. iPad on ju selleks loodud. Hea suurus, piisav netis surfamiseks ja filmida vaatamiseks.
Aga iga asjal on oma head ja vead. Nt iPadiga pole kaasas pulka mida saaks kasutada suurte tönsakate näppude asemel.
image
+-0
Postitusi kokku 20356
Teemasid kokku 1365
Kasutajaid kokku 3423

Meie uusim kasutaja on
Random51
Foorumis on hetkel 14 registreeritud kasutajat ning 20 külalist
Registreeritud kasutajad: Rnz.  avatar Rnz. Postitusi: 613
Hinnang: 64
Saada sõnum
, Elar  avatar Elar Heihei Postitusi: 619
Hinnang: 15
Saada sõnum
, Laura  avatar Laura Postitusi: 188
Hinnang: 5
Saada sõnum
, Lii  avatar Lii Väravake Postitusi: 200
Hinnang: 32
Saada sõnum
, Jane  avatar Jane Do not disturbe! Postitusi: 183
Hinnang: 13
Saada sõnum
, MartinG  avatar MartinG Programmeerija Postitusi: 1208
Saada sõnum
, Rene  avatar Rene ... Postitusi: 217
Hinnang: 5
Saada sõnum
, Nicole--  avatar Nicole-- Postitusi: 437
Hinnang: 38
Saada sõnum
, kanakukk kanakukk Postitusi: 3
Hinnang: 1
Saada sõnum
, Hans  avatar Hans It's all in your mind. Postitusi: 463
Hinnang: 32
Saada sõnum
, Minna  avatar Minna Radiaatorike! Postitusi: 41
Hinnang: 7
Saada sõnum
, krissu2245  avatar krissu2245 Kui keegi sind ei hinda, siis oled sa hindamatu. Postitusi: 27
Hinnang: 0
Saada sõnum
, Nunnukas Nunnukas Postitusi: 5
Saada sõnum
, Trinx  avatar Trinx Postitusi: 12
Saada sõnum