| Autor |
Teade |
|
Hinnang: 65
|
RE: Lugemisest üldiselt
03. august 2011, 18:51
Seoses selle artikliga tuli mõte teha siin foorumis üldine teema lugemisest. Kes kui palju loeb? Mida loeb? Kas teatmeteosed või ilukirjandus? Kes on lemmikautorid? Suhted kohustusliku kirjandusega? Ja nii edasi, mis iganes sel teemal pähe tuleb. Lisan juurde ka küsitluse, et näha, kui palju siinsed kasutajad raamatuid loevad.
Ise loen enamjaolt 2-3 raamatut kuus. Vahel rohkem, vahel vähem. Peamiselt loen romaane, kuid ei ütle ära ka novellidest.
Kirjanikest meeldivad enim: Stephen King, kuna ta raamatud on enamjaolt huvitavad ja hästi kirjutatud. Lisaks nö. müügiks kirjutatud raamatutele on tal ka sisukamaid raamatuid, nagu "Lisey lugu" või "Salaaken, salaaed". George Orwell ja tema "1984" ning "Loomade farm". Kui inimene on vähegi mõtlemisvõimeline, siis need raamatud lihtsalt peavad meeldima. Paul Auster, kuna ta raamatud on hästi kirjutatud, kuigi sisu ei pruugi neil olla just parim. Edgar Allan Poe oma raskesti loetavate juttudega, mis tekitavad minus samaaegselt nii lugemusväsimust ja pisut segadust kui ka salapäraselt meeldiva meeleolu; kokkuvõttes pakuvad ta jutud siiski naudingut.
Kahtlemata on Orwell'i "1984" mul enim kordi läbi loetud raamat, vähemalt 3-4 korda vist lugenud seda.
Kohustusliku kirjandust mina eriti lugeda pole viitsinud, viimasest ajast meenuvad vaid "Mäeküla piimamees" ja "Tõde ja Õigus". Mõlemad lugesin läbi, kuna olid maal olemas. "Tõde ja Õigus", nagu hiljem selgus, kusjuures esmatrükk, mille lugemisel ma niigi viletsas seisukorras raamatuselga veel pisut rohkem kahjustasin.
not bad |
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
Hinnang: 147
2011 meeskonnaliige
Aasta jutustaja 2011
Hard Worker
2010 meeskonnaliige
|
03. august 2011, 20:17
Omal ajal lugesin väga palju. 1+ raamatut nädalas. Paraku ei ole enam selle jaoks lihtsalt aega, enamasti loen nüüd 1-2 raamatut kuus, millest enamik on erialane kirjandus.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 70
Aasta troll 2011
|
03. august 2011, 20:27
Viimasel ajal ka 1-2 raamatut kuus. Üldiselt loen ka erialast kirjandust, ehk siis teemad müük, reklaam, turundus, psühholoogia, enesearendus-motivatsioon jne. Romaane jms ilukirjandust loen suht vähe viimasel ajal ja kui siis peamiselt kriminaalromaanid.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
|
04. august 2011, 12:59
1-2 raamatu paari kuu sees. Erilisi eelistusi ei ole. Loen peamiselt seda mis on huvitav ja kätte satub. Tõsieluliselt kirja pandud kirjandus on siiski paremini peale minev.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 32
Aasta kasutaja 2011
Aasta 2011 blondiin
Väravake
|
04. august 2011, 14:06
Mulle meeldib ka väga lugeda. Enamasti on fantaasia, ilukirjandus, krimi... kuid viimasel ajal on peale läinud ka psühholoogia ja enesearenduse raamatud.
|
|
+-0
|