Logi sisse noortele.ee kasutajatunnusega
... kasuta Facebooki audentimist

Miks Facebook?

Noortele.ee keskkond ei taha olla koormaks sinu mälule, et peaksid veel ühe kasutajatunnuse ning salasõna meelde jätma.

Oled uus liige...

Pole vaja täita igavat ankeeti, lihtsalt autendi ennast ning vali endale meeldiv alias, kuidas teised sind siin kutsuvad. Ära muretse, sinu isikuandmed on kaitstud

Ei ole veel kasutajat? Registreeri end siin!

Ekspert keelaks alaealistele Riigikogu ülekannete näitamise

Autor Teade
Steff Rockweeding
Hinnang: 73

• 2011 loominguguru
  • Hard Worker

RE: Ekspert keelaks alaealistele Riigikogu ülekannete näitamise

23. oktoober 2011, 19:39 Soolise võrdõiguslikkuse ekspert keelaks alaealistele Riigikogu ülekannete näitamise

Soolise võrdõiguslikkuse ekspert Ülle-Marike Papp ütles täna Eesti Naistoimetajate meediapäeval „Kära meedia pärast IV – kvoodiga või kvoodita?“, et ta keelaks alaealistel vaadata Riigikogu teleülekandeid, kuna seal kandub meeste üleolek Eesti ühiskonda.
„Väga ohtlikke meeme võib tekitada stseen, kui üks Riigikogu liige ütleb naisliikmele, et kuule sina, loll lapsuke, kuidas sa nii võid küsida ...“ sõnas Papp.

Ta meenutas samas, et ajalooliselt hääletasid Asutavas Kogus Eesti iseseisvumise poolt kõik kuus naisliiget.

Parlamendis on kõige rohkem naisliikmeid Rwandas – 56,3% -, kus on seadustatud kvoodisüsteem.

Põhjamaad on sihipäraselt teinud läbi 60-aastase arengu, et jõuda naiste 20%-lise esindatuseni parlamendis, ja veel 10 aastat, et jõuda 30%-ni, märkis ekspert.

„Millise tee peaks valima Eesti?" küsis ta.

Riigikogus on praegu naisi 20 ehk 19,8 protsenti. Eesti naiste osalemine parlamendis ei aga vasta Papi sõnul majanduse arengutasemele ega meie soovile kuuluda Põhjamaade hulka - asetume oma Riigikogu soolise koosseisu alusel Rahvusvahelise Parlamentide Ühingu (IPU) nimekirjas Senegali ja Peruu vahele.

Papi sõnul sõnul seostuvad kvoodid esmalt kohe soolisusega. „Majandus toimib kvootide alusel, et maha suruda monopolide võim. Majandusteadlased ütlevad, et tootmisele ja kaubandusele ei tohiks olla barjääre – las parim toode võidab. Vabaturu põhimõte on sõnades ilus, kuid tegelikult soovime hoopis konkurentsiturgu, kus konkurentsieelise saavutaks parim toode või teenus,“ ütles Papp. „See on hoopis teine asi. Keegi ei anna vabatahtlikult võimu käest.“

Allikas: Delfi Majandus

Uudis on pea kuu aega vana, kuid siiski see teema väärib arutelu. Ma lugesin ise seda artiklit mitu korda, kuid siiski oli raske aru saada mida ta räägib. Kõlab nagu eesti keel aga mitte muffigi aru ei saa. Lisaks kes kurat on soolise võrdõiguslikkuse ekspert? Milles tema oskused ja teadmised seisnevad? Ma võin ka ennast peldiku ukse prao tuuletõmbe eksperdiks nimetada, kuna ma just avastasin seose sealt tuleva tuule kiiruse ning kajaka kaki värvi vahel.

Kokkuvõtteks palun kallake mulle suuremasse klaasi.
image
+1
Hinnang: 70

• Aasta troll 2011

23. oktoober 2011, 19:54 Need võrdõiguslikkusega tegelevad tüübid on kohati üldse pooletoobised mulle tundub Narritab Kõigepealt aetakse mull suureks ja siis suure pauguga lõhki ja siis on paanika, mida tegelikult ei oleks üldse vaja... tähelepanu vajadus.

Ma ei näe, et Eestis oleks suureks probleemiks naiste ja meeste ebavõrdsus nendes asjades, mis puudutavad tööelu, naistel on võrdsed võimalused meestega saamaks riigikokku jne, samas on see, et naisi, kes seda soovivad on sedavõrd vähem, et on loomulik, et lõppkokkuvõttes on naisi riigikogus vähem.

Või teeks ehk nii, et võtaks tänavalt suvalised 30 tšhikki ja topiks riigikokku, lihtsalt sellepärast, et võrdsem oleks? Narritab
image
+-0
Steff Rockweeding
Hinnang: 73

• Hard Worker
  • 2011 loominguguru

23. oktoober 2011, 19:59 Sellist asja ei saa mingi kvoodi põhjal ajada. Kunoga täitsa nõus. Riigikogu pole laut, viskad paar emist juurde et mingi normi täis saada.
image
+-0
MartinG Programmeerija
Hinnang: 147

• Aasta jutustaja 2011
  • 2011 meeskonnaliige
  • 2010 meeskonnaliige
  • Hard Worker

23. oktoober 2011, 20:52 Need soolise võrdõiguslikuse ristivõitlejad on kõik kraadi võrra vähem tõsiseltvõetavad kui see "Ai bljäd sa nahka teed" vennike..
+1
Hinnang: 0

25. oktoober 2011, 23:11 "soolise võrdõiglikkuse volinik" keegi ei vaata eestis sugu vaid tulemusi, saavutusi ja isikust. see sooline võrdsus on teema mis on peale surutud. Ma ei väida et probleeme pole aga valitavad kohad ei ole see moment kus sõna võtta. kvootidega me jõuame sinna, et kui meil on üks hiinlane siis tema peab kindlasti kuuluma otsustajate hulka, mis sest et ta võib olla nelja klassise haridusega
+-0
Postitusi kokku 20370
Teemasid kokku 1367
Kasutajaid kokku 3425

Meie uusim kasutaja on
LiinaO
Foorumis on hetkel 7 registreeritud kasutajat ning 18 külalist
Registreeritud kasutajad: Rnz.  avatar Rnz. Postitusi: 616
Hinnang: 65
Saada sõnum
, Laura  avatar Laura Postitusi: 189
Hinnang: 5