Logi sisse noortele.ee kasutajatunnusega
... kasuta Facebooki audentimist

Miks Facebook?

Noortele.ee keskkond ei taha olla koormaks sinu mälule, et peaksid veel ühe kasutajatunnuse ning salasõna meelde jätma.

Oled uus liige...

Pole vaja täita igavat ankeeti, lihtsalt autendi ennast ning vali endale meeldiv alias, kuidas teised sind siin kutsuvad. Ära muretse, sinu isikuandmed on kaitstud

Ei ole veel kasutajat? Registreeri end siin!

Keskerakond trükkis linna rahaga 15k e-valimiste vastast raamatut

Autor Teade
MartinG Programmeerija
Hinnang: 147

• Hard Worker
  • 2010 meeskonnaliige
  • Aasta jutustaja 2011
  • 2011 meeskonnaliige

RE: Keskerakond trükkis linna rahaga 15k e-valimiste vastast raamatut

24. september 2011, 9:41
Tallinna postimees kirjutas:
Postimees.ee lugeja andis teda, et eile potsatas tema postkasti Tallinna linnakantselei poolt tellitud raamat «Tänane internet ei ole e-valimisteks valmis», mida linn on lasknud 25 000 euro eest trükkida 15 000 eksemplari.

Tegemist on Keskerakonna vaateid tutvustava e-valimiste vastase üllitisega, sest just see erakond on rõhutanud, et e-valimiste korraldamine interneti kaudu ei ole turvaline ega taga usaldusväärseid tulemusi.

Tallinna linnakantselei teatas, et üllitise tiraaž oli 15 000. Küsimusele, kui palju raamatu kujundamine ja trükkimine linnale maksma läks, linnakantselei millegipärast ei vastanud. Samas võib aga iga huviline lugeda linnavalitsuse tänavuse 8. juuni istungi materjalidest, et linnavalitsuse reservfondist eraldatakse linnakantseleile 25 000 eurot omavalitsusfoorumi materjalide alusel raamatu koostamiseks, kujundamiseks, trüki ettevalmistamiseks ja trükkimiseks.

Kõne all olev omavalitsusfoorum toimus tänavu 29. aprillil ning selle teema oligi e-valimised. Linnakantselei vastuses on kirjas, et vastu tulles teistele kohalikele omavalitsustele otsustas Tallinna linnakantselei anda välja kogumiku foorumil peetud kõnedest ja ettekannetest, aga ka teiste analüütikute seisukohtadest.

Linnakantselei väitel on raamatut jagatud kõikidele Eesti raamatukogudele, Tallinna koolidele, linnaosadele ning inimestele, kes selle vastu huvi on tundnud. Samas eitab linnakantselei raamatu laialikandmist linlaste postkastidesse ning seega ei ole niisugusele toimingule ka sentigi kulutatud.

E-valimiste vastane raamat on trükitud kriitpaberile ning kujundatud värviliste piltide ja graafikutega. Üllitise esimestel lehekülgedel ilutsevad Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti ning linnapea Edgar Savisaare värvilised pildid. Samas on ära trükitud ka nende ettekanded omavalitsusfoorumil. Raamatu lõpus on ka vene- ja ingliskeelne sisukokkuvõte.

Tallinna linnavolikogu sotside fraktsiooni esimees Jaak Juske taunis linlaste raha kulutamist propagandaraamatu trükkimiseks. Ta lisas, et linnal on tunduvalt olulisemaid asju, kuhu raha suunata. Linn peab korras hoidma koole ja lasteaedu, samuti teid ja tänavaid. Selleks otstarbeks tihti raha ei jätku. Võimuerakonnale leitakse aga alati vahendeid. See on Juske sõnul poliitiliste valikute küsimus.

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Õnne Pillaku sõnul on niisuguse raamatu trükkimine järjekordne näide sellest, kuidas Tallinna linna ja Keskerakonna rahakott segamini on läinud. Ta lisas, et kui 2007. aastal olid linnavalitsuse meediakulud ligi 732 000 eurot, siis tänaseks on see summa tõusnud üle 1,5 miljoni euro, millele lisandub veel Tallinna TV-le kulutatav 1,9 miljonit. Reformierakond ei pea niisugust käitumist kindlasti õigeks. Keskerakonna propaganda asemel tuleks see raha suunata linna päris probleemide lahendamisele, millest kaks põletavamat on auklikud tänavad ning lasteaedade alarahastamine.

Eile jättis riigikohtu põhiseadusliku järelvalve kolleegium läbi vaatamata Tallinna linnavolikogu taotluse, millega volikogu soovis põhiseadusega vastuolus olevaks ja kehtetuks tunnistada kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduses elektroonilist häletamist puudutavat regulatsiooni.

http://www.tallinnapostimees.ee/571756/tallinn-trukkis-15-000-eksemplari-e-valimiste-vastast-raamatut/

Kas mitte maksumaksja raha mitte sihtotstarbeline kasutamine seadusevastana pole? (Kui ei siis ma tegelen ilmselt vale asjaga). Igal juhul on selle puhul tegemist konkreetselt vargusega maksumaksjalt (ehk siis minult) mida peaks uurima politsei.

Samas võiks vastukaaluks luua ka e-valimisi täpsemalt seletava veebilehe. Info selle turvalisuse kohta pole tõesti tavainimesele väga kattesaadav. Kui see illustreeritult ja for-dummies stiilis lahti seletada usuks inimesed ka sellist jama vähem.

PS! Kas kellelgi on see brožüür ka olemas?

http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=121246 Vaadake ka Priit Toobalit sellest rääkimas.
+-0
Hinnang: 70

• Aasta troll 2011

24. september 2011, 14:57 See on täielik idiootsus, mida Savisaare juhitav Keskerakond maksumaksja rahaga teeb ning antud hetkel ma olen õnnelik, et ma ei ole ennast Tallinnasse sisse kirjutanud ning minu maksud laekuvad Saaremaal kohaliku omavalitsuse kassasse, kuhu olen sisse kirjutanud ennast. Senikaua, kuni Keskkerakond Tallinnas võimul on ei plaani ennast ka Tallinnasse sisse kirjutada.

image
+-0
Steff Rockweeding
Hinnang: 73

• 2011 loominguguru
  • Hard Worker

24. september 2011, 15:18
Kuno kirjutas 24 september 2011 14:57:
See on täielik idiootsus, mida Savisaare juhitav Keskerakond maksumaksja rahaga teeb ning antud hetkel ma olen õnnelik, et ma ei ole ennast Tallinnasse sisse kirjutanud ning minu maksud laekuvad Saaremaal kohaliku omavalitsuse kassasse, kuhu olen sisse kirjutanud ennast. Senikaua, kuni Keskkerakond Tallinnas võimul on ei plaani ennast ka Tallinnasse sisse kirjutada.

Mitte et ma pooldaks kuidagi Keskerakonda, kuid kas see on ka õige et teised võimul olevad erakonnad, nt nagu Reform. kandib riigi raha enda taskusse ja plekib sellega oma kampaaniad kinni.
image
+-0

• Aasta troll 2011

24. september 2011, 15:30
Steff kirjutas 24 september 2011 15:18:
See on täielik idiootsus, mida Savisaare juhitav Keskerakond maksumaksja rahaga teeb ning antud hetkel ma olen õnnelik, et ma ei ole ennast Tallinnasse sisse kirjutanud ning minu maksud laekuvad Saaremaal kohaliku omavalitsuse kassasse, kuhu olen sisse kirjutanud ennast. Senikaua, kuni Keskkerakond Tallinnas võimul on ei plaani ennast ka Tallinnasse sisse kirjutada.

Mitte et ma pooldaks kuidagi Keskerakonda, kuid kas see on ka õige et teised võimul olevad erakonnad, nt nagu Reform. kandib riigi raha enda taskusse ja plekib sellega oma kampaaniad kinni.

Ei, minuarust on igasugune maksumaksja raha väärkasutamine taunitav. Samas, erakondadel enamasti on ette nähtud teatud summad oma kampaaniateks jms.

Ausaltöeldes võiks olla erakondedel mingi nö. järelvalveorganisatsioon, kes kontrollib erakondade ja ka kohalike omavalitsuste raha liikumist jne, hetkel sellega paraku aktiivselt ei tegeleta.
image
+-0
Steff Rockweeding
Hinnang: 73

• Hard Worker
  • 2011 loominguguru

24. september 2011, 15:41
Kuno kirjutas 24 september 2011 15:30:

Ei, minuarust on igasugune maksumaksja raha väärkasutamine taunitav. Samas, erakondadel enamasti on ette nähtud teatud summad oma kampaaniateks jms.

Ausaltöeldes võiks olla erakondedel mingi nö. järelvalveorganisatsioon, kes kontrollib erakondade ja ka kohalike omavalitsuste raha liikumist jne, hetkel sellega paraku aktiivselt ei tegeleta.

Idee kohaselt peaks sellega KAPO tegelema. Ma arvan, et erakondade rahastamine jms tuleks muuta veelgi läbipaistvamaks.
image
+-0
MartinG Programmeerija
Hinnang: 147

• Aasta jutustaja 2011
  • 2011 meeskonnaliige
  • 2010 meeskonnaliige
  • Hard Worker

24. september 2011, 16:13

Mis tähendab ka, et järgmistel valimistel ei saa sa sa öelda Savisaarele "Ei".
+-0

• Aasta troll 2011

24. september 2011, 16:54
MartinG kirjutas 24 september 2011 16:13:

Mis tähendab ka, et järgmistel valimistel ei saa sa sa öelda Savisaarele "Ei".

Tõsi, kuid loodetavasti teevad seda paljud teised inimesed, kes on Tallinnasse sisse kirjutatud.
image
+-0
Hinnang: 65

24. september 2011, 17:04
Steff kirjutas 24 september 2011 15:41:
Kuno kirjutas 24 september 2011 15:30:

Idee kohaselt peaks sellega KAPO tegelema. Ma arvan, et erakondade rahastamine jms tuleks muuta veelgi läbipaistvamaks.

Selle jaoks on Erakondade rahastamise järelevalve komisjon. Muidugi antud juhtumi puhul on tegemist siiski ilmselt muude organite tööpõlluga ja KOV rahade liikumist kontrollitakse vist KAPO poolt alles siis, kui kuskil korruptsioonihõngu tunda on.

Kuno: kui sa Saaremaale sisse oled kirjutatud, oma maksud seal maksad ning KOV valimistel seal hääle annad, siis pole väga mõtet sellist juttu ajada, et seni Tln sisse ei kirjuta, kui Savisaar võimul on. Sinu ja paljude teiste sinu mõttekaaslaste säärase käitumise tõttu Keskerakond Tallinnas võimul istubki, sest venelaste osakaal Tallinna hääleõiguslike kodanike seas on liiga suur ja KE saab rahus ainuüksi Lasnamäe häälte toel juva valimistel võidu...
not bad
+-0

• Aasta troll 2011

24. september 2011, 17:12
Rnz. kirjutas:

Kuno: kui sa Saaremaale sisse oled kirjutatud, oma maksud seal maksad ning KOV valimistel seal hääle annad, siis pole väga mõtet sellist juttu ajada, et seni Tln sisse ei kirjuta, kui Savisaar võimul on. Sinu ja paljude teiste sinu mõttekaaslaste säärase käitumise tõttu Keskerakond Tallinnas võimul istubki, sest venelaste osakaal Tallinna hääleõiguslike kodanike seas on liiga suur ja KE saab rahus ainuüksi Lasnamäe häälte toel juva valimistel võidu...

Ma olen Saaremaale sisse kirjutanud ennast selle pärast, et ma tahan enda maksude näol toetada pigem enda maakoha kohalikku omavalitsust, kui Tallinna linna, pigem on see määravamaks põhjuseks hetkel.

See, et ma arvan, et Savisaar idioot on, see on siinkohal teisejärguline, ma arvaksin seda ka siis, kui ma Tallinnasse oleksin sisse kirjutanud ning enda hääle siin annaksin.

Palju suurem küsimus on üldine valimisaktiivsuse kasvatamine, Savisaar on paljuski ka sellepärast Tallinnas võimul, et väga suur hulk inimesi, kes saaksid enda hääle kellelegi teisele, kui Savisaar anda, lihtsalt ei käi valimas. See on see, millele tuleks panustada.

Ühest küljest jah, ma võiksin ennast siia sisse kirjutada ning sellega annaksin väiksegi panuse muutuse suunas, teisest küljest, siis hakkaksid minu maksud ikkagi laekuma Tallinna linna kassasse ning Saaremaa kodukoha KOV, kaotaks ühe maksumaksja.

image
+-0
Postitusi kokku 20370
Teemasid kokku 1367
Kasutajaid kokku 3425

Meie uusim kasutaja on
LiinaO
Foorumis on hetkel 7 registreeritud kasutajat ning 21 külalist
Registreeritud kasutajad: Rnz.  avatar Rnz. Postitusi: 616
Hinnang: 65
Saada sõnum
, Laura  avatar Laura Postitusi: 189