|
Hinnang: 73
2011 loominguguru
Hard Worker
|
RE: Kuum idee: mees müüs Facebookis oma poega
19. jaanuar 2012, 19:01

Oh aegu, oh kombeid: Saudi Araabias elav mees üritas oma võlgadest vabaneda poega Facebooki vahendusel maha müües. Ta küsis 73 miljonit Araabia Ühendemiraatide dirhamit ehk umbes 15,43 miljonit eurot.
Saud bin Nasser Al Shahry pidi oma võlgade tagasinõudmise äri katkestama, kuna kohus kuulutas selle ebaseaduslikuks. Ta leidis, et poja mahamüümine oli ainuke võimalus vältida vaeseksjäämist ja seega perele (naine, tütar) kannatuste valmistamist, kirjutab RT.
Saudi Araabia valitsus keelustas orjapidamise 1962. aastal, aga ei vaevu täitma rahvusvahelisi nõudeid inimkaubandusega võitlemiseks.
Lastekaubandus on riigis siiski keelatud, nii et mees näitas võitlusvaimu, kuulutades valmidusest müügitehingu realiseerimiseks kasvõi kohtuni minna. Ta ütleb, et tahab ostjalt ainult teada, mis linnas too elab.
Saud bin Nasser Al Shahry kommenteeris ajakirjanikele: "Ma ei kavatsenudki poega maha müüa. Tegin pakkumise ainult riigis otsustetegijate tähelepanu toomiseks mu õnnetule olukorrale, kus jäin töötuks ja pidin hakkama toitu ja riideid kerjama." (Müügi tõi avalikkuse ette naaberriik Qatari ajaleht.)
Riigi valitsusega lähedat koostööd tegevat kohalikud inimõigusaktivistid kuulutavad, et viiendik elanikkonnast elab allpool vaesuspiiri ja umbes pooled lapsed taluvad kodust vägivalda või väärkohtlemist.
Uudist illustreeriva foto päritolu jääb meile segaseks, aga ingliskeelsed saidid väidavad, et pildil on just selle uudise kangelased. Järeldame, et allikad on erakogu ja Facebook.
Allikas: Forte
|
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
Hinnang: 147
Aasta jutustaja 2011
2010 meeskonnaliige
Hard Worker
2011 meeskonnaliige
|
19. jaanuar 2012, 19:04
Enamasti müüakse sealmail ikka tütreid, mitte poegi. Aga ju lootis türe eest hiljem rohkem saada.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
|
19. jaanuar 2012, 20:02
MA võtaks selle tüübi kaunade vahele
|
|
+-0
|