| Autor |
Teade |
|
Hinnang: 0
|
Tuulepealne maa
30. oktoober 2008, 19:34
Kes vaatab? Arvamused?
kirjutas:
12-osalise draamasarja "Tuulepealne maa tegevustik toimub põhiosas Eesti esimese iseseisvusaja aastail (1917 1941) ja kajastab Eesti riigi sündi, eneseotsinguid ning iseseisvuse hävimist Teise maailmasõja käigus.
Kõike seda näidatakse läbi konkreetsete inimsaatuste. Loo keskmes on kaks perekonda, Läänemaal asuva Roo kaluritalu pere ja Tallinna prominentse advokaadi Kallaste perekond. Neist omakorda keskseimad on Toomas Roo ja Indrek Kallaste, põlvkonna- ja koolikaaslased ning Vabadussõja relvavennad. Ülekantud mõttes kajastavad nende elusündmused, mehekssaamine, perekondlikud probleemid jms. eesti ühiskonna elukäiku kahe maailmasõja vahelisel ajastul. See ajastu sisaldas nii palavikulisi otsinguid ja eksirännakuid kui idüllilisi eneseleidmisi. Toomas Roo jõuab Eesti elus pettuda, liituda vabadussõjalaste liikumisega, pettuda selleski ning jõuda sõja eelõhtuks oma eraeluga n-ö turvalisse sadamasse, mis välistel asjaoludel paraku kildudeks puruneb. Indrek Kallaste, haritlasperekonnast pärit mõnevõrra skeptilisema vaimuga natuur, umbusaldab vabadussõjalaste retoorikat siit vastuolud sõber Toomaga , kuid satub ise segastesse afääridesse oma eraelu kaudu.
Sari lõpeb tõdemusega, et aeg ei peatu ja et Eesti ei saa kunagi valmis. Otsad tõmmatakse kokku lõdvalt (nii nagu see elus ongi), mis võimaldab soovi korral sarja jätkata.
*Sarja eetris olnud osi saab vaadata SIIT.
Allikas
|
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
|
Re: Tuulepealne maa
11. november 2008, 16:33
Tõsiselt hea sari, mulle meeldib.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 7
|
06. detsember 2008, 22:42
nõustun liisiga . tõsiselt hästi tehtud ja väga hea sari . minu silmis suudab eesti sarjadest võistelda sellega "ohtlik lend " .
väga meeldib .
Everyone is trying to accomplish something big, not realizing that life is made up of little things.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
|
06. detsember 2008, 22:47
Ma olen igatahes esimesest osast peale vaadanud .See on päris hea.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
|
06. detsember 2008, 22:58
Ma vahest vaatan. Täitsa tore on.
|
|
+-0
|
|
|
07. detsember 2008, 13:49
Hea isamaa seriaal.
|
|
+-0
|
|
|
07. detsember 2008, 17:31
Iga kord emaga vaatan seda. Ainuke Eestimaine film mis ei aja õhtul mulle und peale. Tõsiselt hea sisuga. Kuigi kahtlane on see, et seal seriaalis tehakse jõle Pätsi maatasa.
Muidu on kõik hea, räägib Eesti ajaloost jne.
Röösököid! |
|
+-0
|
|
Hinnang: 15
|
07. detsember 2008, 18:02
Vaatan. Peaks mainima, et väga hea on tõesti.
Järjest huvitavamaks läheb
|
|
+-0
|
Tundmatu Kustutatud kasutaja
|
26. detsember 2008, 0:30
väga,väga hea.
Tehke ka seriaal Eesti okupeerimisest 1944.a alates või mõni IIMS jupike, mis puudutas ka eestit.
|
|
+-0
|
|
|
26. detsember 2008, 11:47
dumdidum , ma vaatasin eile , teisi osasi ei ole vaatand ,sest ei ole kodus olnd vms .
aga mudud igati (Y )
|
|
+-0
|