Logi sisse noortele.ee kasutajatunnusega
... kasuta Facebooki audentimist

Miks Facebook?

Noortele.ee keskkond ei taha olla koormaks sinu mälule, et peaksid veel ühe kasutajatunnuse ning salasõna meelde jätma.

Oled uus liige...

Pole vaja täita igavat ankeeti, lihtsalt autendi ennast ning vali endale meeldiv alias, kuidas teised sind siin kutsuvad. Ära muretse, sinu isikuandmed on kaitstud

Ei ole veel kasutajat? Registreeri end siin!

Tuulepealne maa

Autor Teade
Ollu Musivaras :D
Hinnang: 0

Tuulepealne maa

30. oktoober 2008, 19:34 Kes vaatab? Arvamused?

kirjutas:
image

12-osalise draamasarja "Tuulepealne maa“ tegevustik toimub põhiosas Eesti esimese iseseisvusaja aastail (1917 – 1941) ja kajastab Eesti riigi sündi, eneseotsinguid ning iseseisvuse hävimist Teise maailmasõja käigus.

Kõike seda näidatakse läbi konkreetsete inimsaatuste. Loo keskmes on kaks perekonda, Läänemaal asuva Roo kaluritalu pere ja Tallinna prominentse advokaadi Kallaste perekond. Neist omakorda keskseimad on Toomas Roo ja Indrek Kallaste, põlvkonna- ja koolikaaslased ning Vabadussõja relvavennad. Ülekantud mõttes kajastavad nende elusündmused, mehekssaamine, perekondlikud probleemid jms. eesti ühiskonna elukäiku kahe maailmasõja vahelisel ajastul. See ajastu sisaldas nii palavikulisi otsinguid ja eksirännakuid kui idüllilisi eneseleidmisi. Toomas Roo jõuab Eesti elus pettuda, liituda vabadussõjalaste liikumisega, pettuda selleski ning jõuda sõja eelõhtuks oma eraeluga n-ö turvalisse sadamasse, mis välistel asjaoludel paraku kildudeks puruneb. Indrek Kallaste, haritlasperekonnast pärit mõnevõrra skeptilisema vaimuga natuur, umbusaldab vabadussõjalaste retoorikat – siit vastuolud sõber Toomaga –, kuid satub ise segastesse afääridesse oma eraelu kaudu.

Sari lõpeb tõdemusega, et aeg ei peatu ja et Eesti ei saa kunagi valmis. Otsad tõmmatakse kokku lõdvalt (nii nagu see elus ongi), mis võimaldab soovi korral sarja jätkata.

*Sarja eetris olnud osi saab vaadata SIIT.

Allikas
+-0
Liis Sunshine (#)

Re: Tuulepealne maa

11. november 2008, 16:33 Tõsiselt hea sari, mulle meeldib.
+-0
Olks flashy .
Hinnang: 7

06. detsember 2008, 22:42 nõustun liisiga . tõsiselt hästi tehtud ja väga hea sari . minu silmis suudab eesti sarjadest võistelda sellega "ohtlik lend " .
väga meeldib .
Everyone is trying to accomplish something big, not realizing that life is made up of little things.
+-0
Jurlak Blue ice
Hinnang: 1

06. detsember 2008, 22:47 Ma olen igatahes esimesest osast peale vaadanud .See on päris hea.
+-0
BlocPartyFan Laika
Hinnang: 1

06. detsember 2008, 22:58 Ma vahest vaatan. Täitsa tore on.
+-0

07. detsember 2008, 13:49 Hea isamaa seriaal.
+-0
Kristo Saarlasest mees.

07. detsember 2008, 17:31 Iga kord emaga vaatan seda. Ainuke Eestimaine film mis ei aja õhtul mulle und peale. Tõsiselt hea sisuga. Kuigi kahtlane on see, et seal seriaalis tehakse jõle Pätsi maatasa.
Muidu on kõik hea, räägib Eesti ajaloost jne.
Röösököid!
+-0
Elar Heihei
Hinnang: 15

07. detsember 2008, 18:02 Vaatan. Peaks mainima, et väga hea on tõesti.
Järjest huvitavamaks läheb
+-0
Tundmatu Kustutatud kasutaja

26. detsember 2008, 0:30 väga,väga hea.
Tehke ka seriaal Eesti okupeerimisest 1944.a alates või mõni IIMS jupike, mis puudutas ka eestit.
+-0

26. detsember 2008, 11:47 dumdidum , ma vaatasin eile , teisi osasi ei ole vaatand ,sest ei ole kodus olnd vms .
aga mudud igati (Y )
+-0
Postitusi kokku 20371
Teemasid kokku 1367
Kasutajaid kokku 3425

Meie uusim kasutaja on
LiinaO
Foorumis on hetkel 8 registreeritud kasutajat ning 25 külalist
Registreeritud kasutajad: Rnz.  avatar Rnz. Postitusi: 616
Hinnang: 65
Saada sõnum
, Laura  avatar Laura Postitusi: 189
Hinnang: 5
Saada sõnum
, Lii  avatar Lii Väravake Postitusi: 200
Hinnang: 32
Saada sõnum
, Jane  avatar Jane Do not disturbe! Postitusi: 184
Hinnang: 13
Saada sõnum
, Mell  avatar Mell neverevereveragain Postitusi: 449
Hinnang: 18
Saada sõnum
, Rene  avatar Rene ... Postitusi: 217
Hinnang: 5
Saada sõnum
, krissu2245  avatar krissu2245 Kui keegi sind ei hinda, siis oled sa hindamatu. Postitusi: 27
Saada sõnum
, Nunnukas Nunnukas Postitusi: 5
Saada sõnum