Logi sisse noortele.ee kasutajatunnusega
... kasuta Facebooki audentimist

Miks Facebook?

Noortele.ee keskkond ei taha olla koormaks sinu mälule, et peaksid veel ühe kasutajatunnuse ning salasõna meelde jätma.

Oled uus liige...

Pole vaja täita igavat ankeeti, lihtsalt autendi ennast ning vali endale meeldiv alias, kuidas teised sind siin kutsuvad. Ära muretse, sinu isikuandmed on kaitstud

Ei ole veel kasutajat? Registreeri end siin!

Ajateenistus - kas peaks olema kohustuslik või mitte?

1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 Järgmine
Autor Teade
Hinnang: 70

• Aasta troll 2011

Ajateenistus - kas peaks olema kohustuslik või mitte?

17. september 2009, 19:51 Tere,

Niisiis, nagu pealkirigi ütleb, siis mida arvate ajateenistusest Eestis? Kas peaks olema kohustuslik nagu hetkel on või peaks olema kohustuslik, kuid lühema/pikemaajaliselt või pigem peaks olema vabatahtlik või hoopis palgaarmee variandis vms?

Samuti mida arvate naiste ajateenistumisest, kas naised peaks samamoodi nagu mehed ajateenistuses käima, ainult et ülesanded oleks lihtsamad või naised pigem ei peaks ajateenistuses käima kohustuslikus korras?
----

Ise arvan seda, et hetkeline 11 kuud ajateenistust on kahtlemata liiga pikk aeg. Minuarust oleks normaalne süsteem selline, kus kohustuslik osa oleks 3 kuud ja siis tekib võimalus valida, kas tahetakse edasi olla või mitte. Seda sellepärast, et olen mõnede ajateenistujatega, kes hetkel on ajateenistuses käinud lähiajal vestelnud ja enamik arvavad seda, et esimesed 3 kuud on kõige mõtekam aeg, kus reaalselt midagi ka tehakse, ülejäänud aeg on selline suhteliselt lebo ning pigem juuakse kuskil metsavahel viina/muud alkoholi ja midagi eriti asjalikku nagu korda ei saadetagi.

Üldiselt mina üldse sõdimist, kui sellist ei poolda ning arvan, et inimestel peaks ka olema valikuvabadus, sest paljud inimesed kaotavad ajateenistuse tagajärjel oma senise töökoha või muud sellised väärtused/asjad, mida nad on juba korralikuks äraelamiseks enda jaoks loonud.

Seega üldises plaanis leian, et pigem võiks ajateenistus olla palgaarmee vormis või siis vabatahtlik, kui pikaajaliselt kohustuslik. Kuna ma ei viitsi hetkel siia kõiki mõtteid kirja panna, siis need avaldan hiljem, kui läheb juba konkreetseks arutluseks ja väitluseks
image
+-0
Ollu Musivaras :D
Hinnang: 0

Re: Ajateenistus - kas peaks olema kohustuslik või mitte?

17. september 2009, 20:03 Ajateenistus on 8 kuud ju. 11 saad ise valida kui tahad NAKi läbi teha.
+-0
Rene ...
Hinnang: 5

17. september 2009, 20:25 Ma arvan et siiski võiks iga mees seal ära käia. Ei oskagi öelda, miks nii arvan, aga arvan.
Endal varsti arstlikule komisjoni minek, siis selgub kas olen sõjaväe kõlbulik või mitte. Kui olen, eks siis 2-3a pärast minek.
+-0
MartinG Programmeerija
Hinnang: 147

• Aasta jutustaja 2011
  • 2011 meeskonnaliige
  • 2010 meeskonnaliige
  • Hard Worker

17. september 2009, 21:15 Kohustuslik sõjaväeteenistus tuleks kindlasti kaotada ning asendada palgaarmeega.

Eesti riigil on ainult üks potentsiaalne julgeoleku risk, ning see asub idas. Selle vastu võimalik mitte midagi teha. Seetõttu võiks minu meelest Eesti riik sõjaväest üldse loobuda. Kui väita, et Venemaa pole oht siis mida me üldse kardame sõjaväge omadest? Lätit? Ärge ajage naerma...

Miks on palgaarmee parem, kui ajateenistus

Lahinguväljal pole võimalik võrrelda 19 aastast, kellel on 9 kuuline väljaõpe elukutselise sõduriga. 9 kuulise väljaõppega reamees on lahingus oht kõigile peale väljaõppinud vaenlase. Kui panna lahingolukorras üksteise vastu üks Vene eriüksuslane ja 5-6 ajateenjat tõuseb lahingu kohal vähem, kui poole tunni pärast Vene föderatsiooni lipp. Mis on tõenäolisem, kas see, et elukutseline sõjaväelane tabab miinipildurist elurajooni vastaste punkri asemel või, et sama vea teeb 9 kuud kuskil metsas viina libistanud ajateenja?

Seda probleemi ei lahenda ka lahendused "Teeme ajateenistuse pikemaks" või "Ajateenistus karmimaks!" poliitika. Kõik seisneb riigi kodanike kaitsetahtes ning eestlastel seda paraku pole. Kas sa laseksid end maha lasta mingi Savisaare või Ansipi nimel? Kui sõda peaks algama olen ma kasvõi sõudepaadis teel Soome poole enne, kui relva haaran. See, et ma siin elan ei tähenda, et ma oleks nõus Eesti eest kuuli saama. Natsionalism on haigus...palgaarmee korral tapab see haigus ainult sind (kes sa oled otsustanud oma elu sõjaväele pühendada), ajateenistuse ja reservväega tapab see aga kõiki.

Tihti tuuakse välja palgalise sõjaväe suur rahaline kulu. Aga kas pidevalt ajateenjate toitmine/transportimine ning neile sandikopikate maksmine (mis on koguplaanis üsnagi suur summa) tuleb tasuta? Reaalsuses poleks vahe eriti suur. Kindlasti suureneks Eesti riigi kaitsevõime, kodanikud oleksid õnnelikumad ning majandus taastuks kiiremini, kui ajateenistus ära kaotatakse. Kindlasti taob patrioot siinkohal juba rusikaga vastu lauda kujutades ette, et see on mu lõug "Mis seos on ajateenistusel ja majandusel!?!". Nimelt on tuhanded noored mehed kuudeks ära lõigatud tööst ning ka tarbimisest sest nad peavad 20 kiloste seljakotteidega mööda metsi jooksma.

Väited, mille ajateenistuse pooldajad enamasti toovad

Kindlasti on neid veel, kuid järgnevalt loetlen põhilised, mis mulle on sarnastes väitlustes lauda käidud.
"Sõjavägi teeb sind meheks". - Oleks pidanud vist koolis bioloogias rohkem tähele panema. Siis teaksid, et meheks teeb sind siiski kindla elundi olemasolu. Võimalik, et kui see eelpool mainitud elund vajaka jääb tuleb teda automaadiga pikendada. Aga nagu on tõendanud teaduslikud uuringud ning kaine mõistus ei tee su riista pikemaks ei automaat, BMW ega kottpüksid.
"Naised peavad sünnitama, see peaks olema meeste kohustus ühiskonna ees" - Kui tõmmata võrdusmärk sünnitamise ja sõjaväe vahel peaksid kõik naised peale oma 18. sünnipäeva sundrasestamisele minema. Jätkates seda sama paralleeli, naistel on lapse saamise osas valikuvabadus. Siis peaks see olema ka meestel.
"Sõjavägi mõjub su tervisele hästi" - Füüsilist vormi võiksid sa ka ise täpselt sama hästi arendada. Vaimsele tervisele võib see laastavalt mõjuda. Ma arvan, et ma ei pea ära tooma kõiki neid rõvedusi, mis ohvitserid reameestega regulaarselt teevad, mis võivad su mõistuse ära rikkuda.
Ainult luuser ei lähe sõjaväkke - Ja sõjaväest tulles on just nimelt see luuser suure tõenäosusega sinu ülemiseks. Nimelt on ta ju sinust 9 kuud kauem tööturul olnud ning selle aja jooksul ka ametiredelil tõusnud. Edu talle selle näkku ütlemisega...siis saab "luuser"ist äkki "härra".

Miks mina ei kavatse sõjaväkke minna?

Ma olen eelnevalt öelnud, et ainus võimalus mind sõjaväkke saada on auto pagasnikus kinniseotult...ma jään sellele siiani kindlaks. Tegelikult nüüd veel rohkem, kui enne. Ettevõtjana tuleksin ma sõjaväest tagasi ainult kolme pankrotistunud ettevõtte juurde ning ilmselt oleks esimene inimene, keda ma kohtaks mitte mu ema vaid kohtutäitur. Nii asjad lihtsalt ei käi, et üks hetk "jäta kõik oma praegune elu maha ja kao metsa automaadi ja 30 mehega müttama".
+-0
Sten Oh god its empty.
Hinnang: 1

25. september 2009, 21:54 Ajateenistus ehk põhimõtteliselt valmistumine sõjaks. Kellega meil siin väikeriigina eriti sõdida on ? Kui ainult Venemaaga ja ma kardan, et see sõda tuleb ka kunagi. Sind põhimõtteliselt treenitakse 9 kuuga Vene vastu sõdima kuid sa ei oska mitte midagi nii, et põhimõtteliselt peab sul olema au surra Eesti riigi eest.
Ma isiklikult ei läheks küll sõtta ja mul poleks ka au surra me riigi lipu all, see on lihtsalt debiilsus.
+-0
Steff Rockweeding
Hinnang: 73

• 2011 loominguguru
  • Hard Worker

26. september 2009, 12:40
"MartinG" kirjutas:
Kohustuslik sõjaväeteenistus tuleks kindlasti kaotada ning asendada palgaarmeega.

Eesti riigil on ainult üks potentsiaalne julgeoleku risk, ning see asub idas. Selle vastu võimalik mitte midagi teha. Seetõttu võiks minu meelest Eesti riik sõjaväest üldse loobuda. Kui väita, et Venemaa pole oht siis mida me üldse kardame sõjaväge omadest? Lätit? Ärge ajage naerma...

Miks on palgaarmee parem, kui ajateenistus

Lahinguväljal pole võimalik võrrelda 19 aastast, kellel on 9 kuuline väljaõpe elukutselise sõduriga. 9 kuulise väljaõppega reamees on lahingus oht kõigile peale väljaõppinud vaenlase. Kui panna lahingolukorras üksteise vastu üks Vene eriüksuslane ja 5-6 ajateenjat tõuseb lahingu kohal vähem, kui poole tunni pärast Vene föderatsiooni lipp. Mis on tõenäolisem, kas see, et elukutseline sõjaväelane tabab miinipildurist elurajooni vastaste punkri asemel või, et sama vea teeb 9 kuud kuskil metsas viina libistanud ajateenja?

Seda probleemi ei lahenda ka lahendused "Teeme ajateenistuse pikemaks" või "Ajateenistus karmimaks!" poliitika. Kõik seisneb riigi kodanike kaitsetahtes ning eestlastel seda paraku pole. Kas sa laseksid end maha lasta mingi Savisaare või Ansipi nimel? Kui sõda peaks algama olen ma kasvõi sõudepaadis teel Soome poole enne, kui relva haaran. See, et ma siin elan ei tähenda, et ma oleks nõus Eesti eest kuuli saama. Natsionalism on haigus...palgaarmee korral tapab see haigus ainult sind (kes sa oled otsustanud oma elu sõjaväele pühendada), ajateenistuse ja reservväega tapab see aga kõiki.

Tihti tuuakse välja palgalise sõjaväe suur rahaline kulu. Aga kas pidevalt ajateenjate toitmine/transportimine ning neile sandikopikate maksmine (mis on koguplaanis üsnagi suur summa) tuleb tasuta? Reaalsuses poleks vahe eriti suur. Kindlasti suureneks Eesti riigi kaitsevõime, kodanikud oleksid õnnelikumad ning majandus taastuks kiiremini, kui ajateenistus ära kaotatakse. Kindlasti taob patrioot siinkohal juba rusikaga vastu lauda kujutades ette, et see on mu lõug "Mis seos on ajateenistusel ja majandusel!?!". Nimelt on tuhanded noored mehed kuudeks ära lõigatud tööst ning ka tarbimisest sest nad peavad 20 kiloste seljakotteidega mööda metsi jooksma.

Väited, mille ajateenistuse pooldajad enamasti toovad

Kindlasti on neid veel, kuid järgnevalt loetlen põhilised, mis mulle on sarnastes väitlustes lauda käidud.
"Sõjavägi teeb sind meheks". - Oleks pidanud vist koolis bioloogias rohkem tähele panema. Siis teaksid, et meheks teeb sind siiski kindla elundi olemasolu. Võimalik, et kui see eelpool mainitud elund vajaka jääb tuleb teda automaadiga pikendada. Aga nagu on tõendanud teaduslikud uuringud ning kaine mõistus ei tee su riista pikemaks ei automaat, BMW ega kottpüksid.
"Naised peavad sünnitama, see peaks olema meeste kohustus ühiskonna ees" - Kui tõmmata võrdusmärk sünnitamise ja sõjaväe vahel peaksid kõik naised peale oma 18. sünnipäeva sundrasestamisele minema. Jätkates seda sama paralleeli, naistel on lapse saamise osas valikuvabadus. Siis peaks see olema ka meestel.
"Sõjavägi mõjub su tervisele hästi" - Füüsilist vormi võiksid sa ka ise täpselt sama hästi arendada. Vaimsele tervisele võib see laastavalt mõjuda. Ma arvan, et ma ei pea ära tooma kõiki neid rõvedusi, mis ohvitserid reameestega regulaarselt teevad, mis võivad su mõistuse ära rikkuda.
Ainult luuser ei lähe sõjaväkke - Ja sõjaväest tulles on just nimelt see luuser suure tõenäosusega sinu ülemiseks. Nimelt on ta ju sinust 9 kuud kauem tööturul olnud ning selle aja jooksul ka ametiredelil tõusnud. Edu talle selle näkku ütlemisega...siis saab "luuser"ist äkki "härra".

Miks mina ei kavatse sõjaväkke minna?

Ma olen eelnevalt öelnud, et ainus võimalus mind sõjaväkke saada on auto pagasnikus kinniseotult...ma jään sellele siiani kindlaks. Tegelikult nüüd veel rohkem, kui enne. Ettevõtjana tuleksin ma sõjaväest tagasi ainult kolme pankrotistunud ettevõtte juurde ning ilmselt oleks esimene inimene, keda ma kohtaks mitte mu ema vaid kohtutäitur. Nii asjad lihtsalt ei käi, et üks hetk "jäta kõik oma praegune elu maha ja kao metsa automaadi ja 30 mehega müttama".

Palun loe üle http://www.mil.ee/?menu=ajateenistus&sisu=ajaeesmark
Varsti avaldan ka vastuväite MartinG-le.
image
+-0
MartinG Programmeerija

• 2010 meeskonnaliige
  • 2011 meeskonnaliige
  • Hard Worker
  • Aasta jutustaja 2011

26. september 2009, 21:38 Aga palun, lugesin üle.
kirjutas:
Ajateenistuse eesmärgiks on Eesti kaitseks vajalike reservüksuste väljaõpetamine ning eelduste loomine elukutseliste kaitseväelaste teenistusse võtmiseks.

Elukutseliseks kaitseväelaseks võiks õppida need, kes seda tõesti soovivad. Muu osas ole nii hea ja loe mu eelmine postitus üle.

kirjutas:
Ajateenistuse jooksul omandatakse põhiteadmised riigikaitsest ning õpitakse tegutsema ühtse meeskonnana.

Mind kotib sinivaalade paaritus vaikses ookeanis umbes sama palju kui riigikaitse. See võib olla üllatav, kuid vähemalt 80% inimesi nõustuvad minuga. Paljudes koolides on ka aine "riigikaitse", mis antud alused annab. Kui see oleks tõesti riigile eluliselt oluline kuuluks see ka kooliprogrammi. Ühtse meeskonnana õpitakse tegutsema ka paari päevasel teamworkingu koolitusel. Seda siis loomulikult ilma relvade, sind sitapeaks kutsuva seersandi ja mudata, milles sa roomad nagu koer.

kirjutas:
Ajateenistuse lõppedes jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena oma üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.

Loe: Ajateenistuse lõppedes saab sust sõjaolukorras kahuriliha.

kirjutas:
Ajateenistuse jooksul omandatakse palju tsiviileluks vajalikke oskusi – esmaabivõtteid, topograafiat, side ja infotehnoloogiat, keskkonna- ja kodanikukaitset, aja planeerimist ning korra ja puhtuse hoidmist.

Esmaabivõtted omandad sa autojuhikursuste raames. Enamustel inimestel pole neid kunagi vaja.
Topograafia - 99.9% inimestest pole seda kunagi elus vaja. Kindlasti ei omanda sa sellest seal piisavalt teadmisi, et sellega reaalselt elatist teenima hakata.
Side ja infotehnoloogiat - töötades ise sellel alal garanteerin, et sõjaväes ei õpi sa sellest sittagi. Mitte midagi praktilist vähemalt.
Kodanikukaitset - Vaja ainult militaristidel.
Aja planeerimist - Ühepäevane koolitus õpetab sulle palju rohkem. "Kui voodi pole 11 sekundiga tehtud ja rivikoer vägistatud ei saa terve pataljon terve nädala WCd kasutada!!" mõjub palju kehvemini, kui positiivne motivatsioon.
Korra ja puhtuse hoidmist - Halleluuja! Ma olen sellest terve elu unistanud! Sa avasid just mu silmad, sõjavägi on ainus võimalus, kuidas seda õppida ning omandada!!! Või oot...sa võid seda lihtsalt teha, kui sul seda vaja on.

kirjutas:
Nooremallohvitserid või reservrühmaülemad saavad väärtusliku juhtimiskogemuse

Kui sa arvad, et "Valevel! Paremale pöörd! Marss! Kärvake koerad!" aitab sind kunagi reaalselt elus ei tea sa grupi ega organisatsiooni juhtimisest küll midagi.

kirjutas:
Ajateenistuse jooksul parameediku kursused läbinud saavad hiljem asuda tööle parameedikuna, autojuhikursuste lõpetajad saavad CE või DE kategooria juhiload.

Kui oled liiga loll, et ülikoolis parameedikuks õppida või juhiload ise ära teha ilma, et keegi sulle automaati kuklasse suruks - anna minna, mine sõjaväikke. "Join the army. Meet many intresting people...and kill them!".

kirjutas:
Ajateenistuse läbimine annab võimaluse kandideerida Kõrgemasse Sõjakooli, mille lõpetajad asuvad ohvitseridena teenima kaitsejõududes. Samuti on võimalus astuda teenistusse elukutselise kaitseväelasena Scoutspataljonis või mõnes muus väeosas.

Loe üle mu postituse 1. lõik.

Suur tänu, et mulle selle lingi andsid. Eelneva mõttekäigu järgi jõudsin järeldusele, et sõjaväelased on kõik kas koerad (alluvad käsule, ei mõtle enda eest, lömitavad ülemuse eest) või lihtsalt idioodid
+-0
Hinnang: 65

27. september 2009, 10:00
kirjutas:
Mind kotib sinivaalade paaritus vaikses ookeanis umbes sama palju kui riigikaitse. See võib olla üllatav, kuid vähemalt 80% inimesi nõustuvad minuga. Paljudes koolides on ka aine "riigikaitse", mis antud alused annab. Kui see oleks tõesti riigile eluliselt oluline kuuluks see ka kooliprogrammi. Ühtse meeskonnana õpitakse tegutsema ka paari päevasel teamworkingu koolitusel. Seda siis loomulikult ilma relvade, sind sitapeaks kutsuva seersandi ja mudata, milles sa roomad nagu koer.

Ma loodan, et sul on juba kummipaat valmis ostetud ja kuhugi mereäärsesse võssa ära peidetud. Juhul, kui kunagi tõesti Eestis sõjaolukord peaks välja kuulutatama, vaata, et esimeste seas Soome poole sõuad oma paadiga.

kirjutas:
Loe: Ajateenistuse lõppedes saab sust sõjaolukorras kahuriliha.

Kuna eestlasi on niivõrd vähe, siis Eesti sõjaväe taktikalised liikumised jms on üles ehitatud nii, et võimalikult vähe sõdureid surma saaks.

kirjutas:
Kui sa arvad, et "Valevel! Paremale pöörd! Marss! Kärvake koerad!" aitab sind kunagi reaalselt elus ei tea sa grupi ega organisatsiooni juhtimisest küll midagi.

Ma ei tea miks, aga ma olen päris kindel, et nii mõneski eluvaldkonnas tuleb sõjaväes omandatud juhtimisoskus kasuks. See, et sina oma IT-nohikuid ilusti ohjes suudad hoida, ei tähenda, et igas valdkonnas vagad hiirekesed töötavad. Näiteks tulevikus korvpalli-, jalgpalli- või mõne muu spordiklubi treeneriks hakates tuleb täiesti kindlalt selline juhtimiskogemus kasuks.

kirjutas:
Kui oled liiga loll, et ülikoolis parameedikuks õppida või juhiload ise ära teha ilma, et keegi sulle automaati kuklasse suruks - anna minna, mine sõjaväikke. "Join the army. Meet many intresting people...and kill them!".

Kõigil ei ole rahaliselt võimalik minna ülikooli või teha autokoolis CE/DE juhilubasid, hea kui B-kategooria lubade tegemiseks raha kokku saavad. Okei, ülikoolis on ka tasuta õppekohti, aga kui palju neidki on? Ja mis see üliõpilase elu ikka ära on? Pasta a la 8 ehk makaronid mitte millegagi päevast päeva. Tõesti, tahaks ka ülikooli minna.

kirjutas:
Eelneva mõttekäigu järgi jõudsin järeldusele, et sõjaväelased on kõik kas koerad (alluvad käsule, ei mõtle enda eest, lömitavad ülemuse eest) või lihtsalt idioodid

Kui sa nii üldistama hakkad, siis võib öelda, et kõik, kes sõjaväes ei käi, on könnid, kes elavad ka 40-aastaselt veel ema juures. Või siis lihtsalt värdjad, kuna nad ei läbinud edukalt tervisekontrolli.

Mina kavatsen üsna kindlalt sõjaväkke minna. Eeskätt vormikogumise eesmärgil, et mitte hiljem politseikoolis füüsilistes testides hätta jääda. Aga teisalt ka selle tõttu, et pärast sõjaväes käimist on ja 2 aastat politseinikuna töötamist on võimalik K-Komandosse kandideerida. Parema meelega näeks ma oma tuleviku politseis uurijana, ent mitte kõigist uurijaks õppinuist ei saa uurijaid, vaid nii mõnedki jäävad tavaliseks reapolitseinikuks. Sel juhul oleks mul ka tagavaravariant - proovida K-Komandoga liituda.

PS. Esimene vastusevariant pollis peaks olema 8-11 kuud, mitte 9-11
not bad
+-0
MartinG Programmeerija

• 2011 meeskonnaliige
  • 2010 meeskonnaliige
  • Aasta jutustaja 2011
  • Hard Worker

27. september 2009, 12:01
"Fyhrer" kirjutas:
Ma loodan, et sul on juba kummipaat valmis ostetud ja kuhugi mereäärsesse võssa ära peidetud. Juhul, kui kunagi tõesti Eestis sõjaolukord peaks välja kuulutatama, vaata, et esimeste seas Soome poole sõuad oma paadiga.

Piisab ka pileti ostmisest kas mõnele Tallinki laevale või lennupiletist. Vajaduse korral hangin ka selle kummipaadi.

"Fyhrer" kirjutas:
Kuna eestlasi on niivõrd vähe, siis Eesti sõjaväe taktikalised liikumised jms on üles ehitatud nii, et võimalikult vähe sõdureid surma saaks.

Mis juhtub, kui poksiringis saavad kokku 40 kilo kaaluv ning 120 kilo kaaluv poksija? Eeldame, et mõlemad on elukutselised ning väga tasemel. 40 kilone ei pea ilmselt ühte raundigi vastu, hea on, kui ta ühe löögi vastu peab. Sama seis on võrreldes Eesti kaitseväge Vene sõjaväega.

"Fyhrer" kirjutas:
Ma ei tea miks, aga ma olen päris kindel, et nii mõneski eluvaldkonnas tuleb sõjaväes omandatud juhtimisoskus kasuks. See, et sina oma IT-nohikuid ilusti ohjes suudad hoida, ei tähenda, et igas valdkonnas vagad hiirekesed töötavad. Näiteks tulevikus korvpalli-, jalgpalli- või mõne muu spordiklubi treeneriks hakates tuleb täiesti kindlalt selline juhtimiskogemus kasuks.

Paljud inimesed hakkavad kunagi elus treeneriks? Nende arv on kaduvväike, mistõttu ei ole mõtet seda isegi arvestada. Kui nendele see kasuks tuleb siis andku minne ja pangu end lausa kaitseliitu kirja.

"Fyhrer" kirjutas:
Kõigil ei ole rahaliselt võimalik minna ülikooli või teha autokoolis CE/DE juhilubasid, hea kui B-kategooria lubade tegemiseks raha kokku saavad. Okei, ülikoolis on ka tasuta õppekohti, aga kui palju neidki on? Ja mis see üliõpilase elu ikka ära on? Pasta a la 8 ehk makaronid mitte millegagi päevast päeva. Tõesti, tahaks ka ülikooli minna.

Ülikooli kõrvalt on sul täiesti võimalik töötada. Aga mis on kutsealuse elu? Hommikul kukelauluga üles, rivisse, õgid mingit kartuliputri ja siis nädalaks metsa külmetama ja muda sisse roomama.
Kui inimesel tõesti pole raha juhilubasid teha ning ta kindel soov on autojuhiks saada võib sõjavägi isegi põhjendatud olla. Samas on alati võimalik ka tööle minna (kes otsib see leiab ka praeguses seisus töö), iga kuu mingi summa kokku hoida ja need ise ära teha. Seal tuleb jällegi sisse kas laiskus või lollus - neile, keda eelnevad 2 sõna iseloomustavad võib jällegi sõjaväes koht olla.

"Fyhrer" kirjutas:
Kui sa nii üldistama hakkad, siis võib öelda, et kõik, kes sõjaväes ei käi, on könnid, kes elavad ka 40-aastaselt veel ema juures. Või siis lihtsalt värdjad, kuna nad ei läbinud edukalt tervisekontrolli.

Pigem vastupidi - 40 aastaselt elab ema juures antud autojuht, kes sai oma elu ainukese koolituse sõjaväes ja teenib kuus näruse summa. Infoühiskonnas on suurim kapital teadmine, mida neil suure tõenäosusega pole. Kuid olgu, loobume üldistustest.

"Fyhrer" kirjutas:
Mina kavatsen üsna kindlalt sõjaväkke minna. Eeskätt vormikogumise eesmärgil, et mitte hiljem politseikoolis füüsilistes testides hätta jääda. Aga teisalt ka selle tõttu, et pärast sõjaväes käimist on ja 2 aastat politseinikuna töötamist on võimalik K-Komandosse kandideerida. Parema meelega näeks ma oma tuleviku politseis uurijana, ent mitte kõigist uurijaks õppinuist ei saa uurijaid, vaid nii mõnedki jäävad tavaliseks reapolitseinikuks. Sel juhul oleks mul ka tagavaravariant - proovida K-Komandoga liituda.

Sellisel juhul on sinu puhul sõjaväkke minek täiesti õigustatud - see on lausa osa sinu karjäärist. Ma saan täiesti aru, miks sa sinna minna tahad, kuid jällegi - enamikul inimestest on teised plaanid, mida sõjavägi ainult segab.

Siit ka väike arvutus: Eeldusel, et ajateenistuses on koguaeg 3200 inimest ning sinna minejad on noored, kes saavad alla keskmise eesti palga (ma võtsin arvestusse 9000 krooni kuus) jääb Eesti riigi iga aasta selle tõttu otseselt saamata 361774080 krooni. Seda tulu ning sotsiaalmaksuna. Lisaks veel kõik kaudsed tulud nagu käibemaks ning aktsiisid ostetud toodetelt.

Kui maksta elukutselisele sõdurile 20 000 krooni kuus saaks Eesti omale sellest summast lubada 18088 mehe suurust palgaarmeed.
+-0
acurath Elus
Hinnang: 2

27. september 2009, 20:08 Sõjaväest läbi käinud mees ei suuda venelaste vastu mitte midagi teha...
Parim koolitus on teooria + reaalne praktika. Seda viimast eestis teha nii kui nii ei saa, kuna eesti rahvale oleks see suur kahju saata iga ajateenija Afganistaani/Iraaki.
Ja enamus ajateenijate juhendajatest on sõdurid, kes on läbinud oma sõjakooli ja ei tea sõdimisest mitte midagi.

Nii, et minu idee oleks see, et teha ajateenistus vabatahtlikuks, iga ajateenija, kes armeesse läheb, saadetakse teenistuse lõpus Iraaki/Afganistaani ja peale sõjaväes käimist antakse inimesele mingi soodustus riigi poolt või nt. antakse igale ajateenistusest läbi käiale relv.
+-0
1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 Järgmine
Postitusi kokku 20376
Teemasid kokku 1368
Kasutajaid kokku 3425

Meie uusim kasutaja on
LiinaO
Foorumis on hetkel 8 registreeritud kasutajat ning 10 külalist
Registreeritud kasutajad: Elar  avatar Elar Heihei Postitusi: 620
Hinnang: 15
Saada sõnum
, Laura  avatar Laura Postitusi: 189