| Autor |
Teade |
|
Hinnang: 65
|
Milles peitub õnn? Rahas? Lastes?
14. jaanuar 2010, 14:56
Üle hulga aja oli mul au tunnistada üht tõsisemat ja mõtlemapanevamat diskussiooni siin foorumis, seega jätkame siin teemas seda siis.
MartinG kirjutas:
Raha kui selline pole eesmärk omaette. Raha on vahend õnneni. Õnn on ostetav.
Minu jaoks on miljardi eurose käibega ettevõtte üles ehitamine palju suurem saavutus, kui seda oleks laps. Lapse suudab teha igaüks, äri paraku mitte.
Mu emal olid oskused, mis oleks lubanud tal iga hetk uue töökoha leida. Birgit pole kooligi lõpetanud...ja nagu ma aru saan ei kavatse ka seda teha. Sinu suurim väärtus on su teadmised ja oskused - need toovad selle paar miljonit sulle ka kindlalt selle 18 aastase perioodi jooksul sisse. Kui neid pole - sitt lugu lilleke. 18 aasta peale 2 miljonit teeb umbes 9 000 kuus.
Mina ei saanud omal ajal kindlasti kõike, mis ma tahtnud oleks. Seevastu olen ma alates sellest ajast, kui 16 sain selle nimel töötanud (siis avasin oma esimese ettevõtte).
Ja tegelikult, kui soovid seda diskustiooni jätkata olen ma sellega enam kui nõus - aga palun vasta mulle siis juba uue teemaga väitlusnurga alla. Hetkel me vaikselt risustame Birtgiti teemat.
Selles suhtes ma nõustun, et raha on vahend õnneni. Tänapäeval ei saa ilma rahata, kui just kuskil palmisaare rannaliival ei lösuta ja puu otsas banaane või kookoseid söögiks ei korja. Raha on täpselt nii palju vaja, et katus pea kohal, kõht täis, riided seljas ja aegajalt ka kinno/teatrisse saab minna või muudmoodi meelt lahutada. Aga õnn pole ostetav. Kindlasti mitte. Sa ei saa omale tõelist perekonda osta. Kui sa omale paksu rahakoti abil naise võtad, näitab see vaid seda, et oled lihtsalt l**si otsa sattunud. Kuidas saab mõni mees sellises naises õnne leida, kes teda vaid ta rahakoti paksuse järgi vaatab ja vastavalt kingituste väärtusele õhtuti magamistuppa lubab või ei luba? Samuti ei saa raha eest tõelisi sõpru, keda saad täielikult usaldada jne. Mida rohkem raha sul on, seda rohkem ujub välja mingeid osse, kes loodavad, et sa neile välja teed ja laenu annad jms.. Ja nii edasi...
Ja mida annab sulle miljardi eurose käibega ettevõte? Mille jaoks sa raha kokku kühveldad, kui sul pole seda tulevikus mitte kellelegi jätta? Minu jaoks on näiteks elu korda läinud, kui ma suudan kellegi teise elu positiivses suunas mõjutada, kui saan teisi inimesi aidata. Mitte neilt raha välja pigistada.
not bad |
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
Hinnang: 0
|
Re: Milles peitub õnn? Rahas? Lastes?
14. jaanuar 2010, 15:36
ühegi lapse peale ei lähe 9 tuhat krooni kuus!
Kui just ei ole mingi eriliselt rikas ja ostetakse igakuu igasugust mittevajalikku pahna kokku!
Ja raha ei ole elus see kõige tähtsam.
Õnn peitub pigem ikka lastes.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 147
Hard Worker
Aasta jutustaja 2011
2011 meeskonnaliige
2010 meeskonnaliige
|
14. jaanuar 2010, 15:48
Miljardi eurode käibega ettevõtega saab teha õnnelikuks väga palju inimesi. Nimelt on võimalik saada maksutagastust heategevusele annetatud rahalt 1% summas su firma käibest. See tähendab, et ma võin 10 miljonit eurot (156 miljonit krooni) annetada aastas ise sentigi kaotamata. Sellega on võimalik õnnelikuks teha väga paljud inimesed.
Mitte ükski ettevõte, mis "pigistab inimestelt raha välja" pole jätkusuutlik. Minu ettevõtted müüvad väärtust, mis toob klientidele omakorda raha sisse.
Ma müün infosüsteemi ütleme...miljoniga.
Sellest saavad tööd mitu programmeerijat, süsteemi arhitekt ja disainer. Nemad on õnnelikud
Kilent saab süsteemi, millega suurendab ta kasumit. Juhatus ning investorid on õnnelikud
Kliendi klient saab oma toimingu mugavamalt ning kiiremini ära teha. Ta on õnnelik.
Majandus ja raha on meie ühiskonna alustala. Ilma rahata pole õnn võimalik. Ma ei kujuta ette, kuidas on võimalik olla õnnelik mõeldes enamuse oma elu sellest, kuidas saada raha oma igapäevaste tegevuste jaoks. On võimalik ära elada 6000 krooniga kuus, kuid kas sa tahad tõesti väita, et su elu poleks parem, kui see oleks 25 000? 100 000?
Kõike ei tasu võtta sõna-sõnalt. Sa ei saa omale osta naist ega sõpru, kuid sa saad omale osta võimalusi nende leidmiseks. Kui sul pole 900 kr kuus panna jõusaali liikmekaardi alla ei ole isegi võimalik, et sa kohtuks seal kellegiga, kellest võib hiljem saada su parim sõber. Kui sul pole raha veeta nädalavahetus Saaremaa spas ei ole võimalik, et sa kohtuks seal neiuga, kellest saab su tulevane naine.
Nagu ma ütlesin on raha vahend. Raha on vahend nägemaks ja kogemaks elu parema ja huvitavamana, kui ta on seda hetkel. Mida rohkem on raha seda suuremad on võimalused. Ehitada mõnda väikelinna raamatukogu - see on kogemus ning sellega teed sa õnnelikuks sajad inimesed. Kui sa aga lepid sellega, et sul on elu lõpuni täpselt nii palju resursse, et omal hing sees ja riided seljas hoida ei saa sa kunagi teada, mis tunne on teha midagi suurt. Midagi, mis paljude inimeste jaoks oluline on. See mõjutab nende elu positiivses suunas.
Tegelikult tahaks ma teada, mida sa ise defineeriks "positiivses suunas mõjutama".
//Muudatus
Vastan siinkohal ka Bitgitile. Lapse peale ei pruugi minna otseselt 9000 krooni kuus, kuid see on keskmine summa arvestades juurde ka ühekordsed väljaminekud. Lisaks suurenevad tema arvelt ka elementaarsed asjad nagu kommunaalkulud.
Arvuta ise, palju lähevad maksma juba sellised asjad nagu lapsevanker, lapse turvatool autos jms. Suure tõenäosusega tuleb lapse tõttu ka rohkem liikuda, suureneb bensiinikulu, auto amortisatsioon jms.
Ma olen tegelikult nõus Fyhreriga selles osas, et oluline on kellegi elu mõjutada..soovitatavalt positiivses suunas. Jätta endast maha märk. Kui su märk on paar last keda see huvitab. Võimalik, et nad teevad tulevikus suuri tegusid, kuid siis tekkib mul küsimus: Miks sa ise seda ei teinud? See, et su laps võib olla see, kes päästab maailma ei tähenda, et sina oleksid kuidagi eriline lihtsalt sellepoolest, et sa ta tegid.
|
|
+-0
|
|
|
14. jaanuar 2010, 16:00
MartinG - oled kasutanud juba erinevaid nimesid mul nii birgit kui ka Bitgit aga siiski mu nimi on Birgith
ja õnneks vanker,turvatool,lapsevoodi,lapsesöögilaud ja käimistool on olemas. tädi annab need. sest tema laps on hiljuti nendest välja kasvanud.
ja ma tean ka seda me oleme rääkind arutand et hakkama saame igati.laps saab riideid, korralikult süüa ja kõike mida parasjagu vaja.
mitte ei osta ette asju.
nii et me saame hakkama. ja saan ka oma kooli ilusti lõpetatud see aasta
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 147
Hard Worker
2011 meeskonnaliige
2010 meeskonnaliige
Aasta jutustaja 2011
|
14. jaanuar 2010, 16:09
"Birgith-" kirjutas:
MartinG - oled kasutanud juba erinevaid nimesid mul nii birgit kui ka Bitgit aga siiski mu nimi on Birgith
ja õnneks vanker,turvatool,lapsevoodi,lapsesöögilaud ja käimistool on olemas. tädi annab need. sest tema laps on hiljuti nendest välja kasvanud.
ja ma tean ka seda me oleme rääkind arutand et hakkama saame igati.laps saab riideid, korralikult süüa ja kõike mida parasjagu vaja.
mitte ei osta ette asju.
nii et me saame hakkama. ja saan ka oma kooli ilusti lõpetatud see aasta
Vabandan väga su nime valesti kirjutamise pärast, proovin seda tulevikus vältida.
Samuti on rõõm kuulda, et sa siiski kooli lõpetada kavatsed. Kunagi ühes teises teemas väitsid vastupidist. Siiski on hetkel teema juba üldisem. Ehk mida on vaja õnnelik olemise jaoks.
|
|
+-0
|
|
|
14. jaanuar 2010, 16:15
aga olen ümber mõelnud ja käin ikka lõpuni välja..seda on vähe jäänud!
|
|
+-0
|
|
|
14. jaanuar 2010, 16:43
Palju raha peab olema. Kõik muu tuleneb raha olemasolust.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 65
|
14. jaanuar 2010, 16:51
Okei, seda annetuse-teemat ma ei teadnud. See oleks tõesti päris korralik summa, mille eest saab ikka väga paljusid inimesi aidata. Ja MartinG, su viimase postiga ma nõustun isegi. Tõesti, raha on vahend, mille abil on lihtsam saada õnnelikuks. Kuid siiski mitte alati.
Positiivse mõjutamise all mõtlen ma kasvõi seda, et kaudselt mõjutad kedagi: kirjutad raamatu, annad välja mingi mõtlemapanevate sõnadega hittloo vms, ja mõjutad sellega teiste inimeste mõttemaailma positiivses suunas. Või siis murrad mingi kurjategija maha, kasvõi jooksed mingile kotijooksu teinud tõprale järgi ja aitad inimest, kellelt just too käekott rööviti. Lühidalt öeldes kõik, mis maailma paremaks muudab. Inimeste mõttemaailma paremaks muutmine, kurjategijate kinni panemine või üldse nende kõrvaldamine. Ja võimaluse korral ka teiste inimeste materjaalne toetamine: pakud mõnele elu hammasrataste vahele jäänud inimesele tööd või mida iganes. Aga anna abivajajale õng, mitte kala 
// Aga samas sellele vaidlen jällegi vastu, et kui endast jäetud märk on paar last, siis keda huvitab... Kaudselt huvitab see kõiki, kellega su lastel hiljem positiivne kokkupuude on. Võib ka kogu maailma mõjutada, nagu ise ütlesid. Ja minul küll ei teki küsimust, et miks vanemad ise sellega hakkama ei saanud. Pigem mõtlen ma, et au ja kiitus selle inimese vanematele, et nad ta nii tubliks on kasvatanud. Kuigi jah, mõni inimene kasvab ka ilma kasvatuseta heaks.
not bad |
|
+-0
|
|
Hinnang: 38
Aasta naine 2011
|
14. märts 2010, 22:30
Minu arvates on iga inimene erinev ja seepärast on meil ju ka erinevad unistused. Näiteks mina unistan sellest, et lõpetan ülikooli (täpsemalt õigusteaduskonna) ja saan edukaks (juristiks), kuid samas pean ma ka pere loomist väga oluliseks. Samas kui ma saan ühel päeval pärast ülikooli lõpetamist hea töökoha, siis võib see hakata pereelu mõjutama. Vahest on neil lastel just parem kasvada, kelle emad ei tööta väga "kõrgetel kohtadel", mis röövivad palju aega jne.
Raha ei ole elus KÕIGE olulisem (kuigi ega ilma selleta ka läbi ei saa). Aga see, et mõned inimesed tahavad saada edukaks, ei ole alati tingitud sellest, et nad teevad seda ainult raha pärast. Mina näiteks arvan, et kui ma tahan saada juristiks, siis ma teen seda sellepärast, et mulle pakub see huvi. Pole ju mõtet teha tööd, mis mulle ei meeldi. (Ja ometigi tööd peab meist igaüks ju tulevikus tegema).
All in all, ma arvan, et õnn peitub eelkõige perekonnas, kuid tähtsat rolli mängib ka töökoht (ja sissetulek).
|
|
+1
|
|
Hinnang: 1
|
15. märts 2010, 0:57
Oleks mul 10 miljardit eurot, siis ostaks endale kõik, aga raha väärtust ei tohi üle hinnata
|
|
+-0
|