| Autor |
Teade |
|
Hinnang: 70
Aasta troll 2011
|
Narkootikumide legaliseerimine - kas ja mis tingimustel?
17. august 2009, 20:44
Tere,
Kuna käisin just ühel teemaõhtul, kus arutlesime narkootikumide legaliseerimise teemal, siis mõtlesin ka siin selle teema tõstatada, et teada saada noorte seisukohta sellele teemal.
Seega, kas ja mis tingimustel ning mis sorti narkootikumid tuleks teie arust legaliseerida? Kas kanep tuleks liigitada samasse valdkonda nt. Ecstasy, Heroiini, Kokaiini jms narkootikumidega?
Mina üldiselt narkootikumide legaliseerimist ei poolda, kuna see muudab ja rikub ühiskonna väärtushinnanguid ning annab rohelise tule "enda elu persse keeramiseks". On fakt, et seal kus on rohkem narkootikume, on ka rohkem narkomaane ja kus on rohkem narkomaane on ka rohkem kuriregevust.
Samas pooldan mina igati seda, et suurendada ennetustöö hulka, seda just põhiliselt alg- ja põhikooli hariduses antud teemat käsitleva temaatika suurendamisega. Võiks näidata tundides filme, mis põhinevad tõestisündinud lugudel ja kus inimesed, kes ise on narkootikumide küüsis hetkel või on kunagi narkootikumide küüsis olnud, räägivad enda kogemustest ning sellest, kui raske on sellest kõigest välja tulla, kui juba sellesse karusselli sattunud oled.
Teise asjana tuleks suurendada ja luua rohkem võimalusi narkootikumide võõrutusravi jaoks, ehk et tuua karussellist välja need inimesed, kes ise tahavad sealt välja tulla, aga ei tea, kuidas seda kõike teha.
Hetkel on paraku Eestis olukord, kus näiteks kanepit saab igaüks, kes vähegi tahab, mõne tuttava või tuttava tuttava ikka leiab, kelle kaudu kanepit saada. Narkodiileritel on hea võimalus neile, kes kanepit tarvitavad tasapisi hakata peale suruma ka kangemat kraami, ala. kanepit täna ei ole, aga äkki proovid ecstasyt vms?
Põhiline mure minujaoks on just see, et narkootikumide küüsi püütakse väga agaralt tõmmata teismelise eas noorukeid, kellel on selline eluperiood, kus iga uus asi on lahe ning sageli ei osata tagajärgedega arvestada. See on üks asi, millega kindlasti peaks tegelema aktiivsemalt, et teismelised noorukid ei hakkaks narkootikume tarvitama, sest nemad on ühiskonnagrupp, kes on kõige kergemini mõjutatavad.
Kuna see teema on ääretult lai ning vaatenurki on kindlasti väga erinevaid, siis ootakski siin teemas argumenteeritud ja põhjendatud arutelu ning arvamusavaldusi. Juhin tähelepanu asjaolule, et igasugune narkootikumide propageerimine on foorumi reeglite järgi rangelt keelatud!
kirjutas:
3.6 Rahvusliku vaenu, rassismi, vägivalla, narkootikumide, hasartmängude ja alkoholi propageerine on rangelt keelatud!
Olgu ka öeldud, et jätkem antud arutelust välja alkohol ning sigaretid. Need saab küll sinna alla kategoriseerida, olenevalt vaatenurgast, kuid antud teema mõte on siiski keelatud narkootikumide teemal arutleda.
Lugemist sellel teemal:
Mumma: kanepi legaliseerimisega suureneb narkomaanide arv (ERR uudised)
Kas Eesti on valmis kanepi legaliseerimiseks? (Elu24.ee)
Portugali narkootikumide legaliseerimine: 5 aastat hiljem (Minut.ee)
Narkootikumidest ja nende mõjudest veidikene pikemalt
|
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
Hinnang: 70
Aasta troll 2011
|
Re: Narkootikumide legaliseerimine - kas ja mis tingimustel?
18. august 2009, 21:03
Ootaks ka siia teemasse arvamusi!
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 15
|
18. august 2009, 21:12
Mina isiklikult olen täitsa vastu narkootikumide legaliseerimisele.
Kuigi mingil määral oleks see hea -> Eestisse tuleks rohkem välismaalasi, mis võib kaasa aidata majandusele.
Olen kuulnud, et kanep pidi isegi ohutum olema, kui alkohool ja suitsud. ( Pidin seda mainima. )
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 147
2010 meeskonnaliige
2011 meeskonnaliige
Aasta jutustaja 2011
Hard Worker
|
19. august 2009, 1:10
Narkomaanidega tuleks talitada nagu Hitler juutidega.
"Narkootikumid on vähen kahjulikud, kui suits ja alkohol" - Väidab 1/200 uurimustest. Tubli. Umbes sama palju on inimesi, kes tõsiselt usuvad, et maailm on lapik.
"Millegi keelamine ainult paneb inimesi seda tegema, kui see oleks lubatud ei teeks enamus seda.." - Seda arvad sina, fucking stoner. See, et sina seda teed olenemata sellest, kas see on legaalne või mitte ei tähenda, et normaalsete inimeste arvamus sinuga ühiteks. Kas sa lõpetasid joomise, kui 18 said kuna see muutus legaalseks? Ilmselt ei oska sa vasta, kuna oled 15, kuid ma võin kinnitada, et mu 18. ning kõik järgnevad sünnipäevad on olnud sama alkoholirohked, kui mu 16. Kui seal on isegi vähem joodud pole põjuseks olnud, et "see pole enam huvitav".
Ma tean paljusi inimesi, kes ei puutu narkootikume põhimõtteliselt, kuid Hollandisse sattudes võtavad esimesest kohvipoest joindi. Miks? Sest nad tahavad proovida, see on täiesti inimlik. Aga kujuta ette, et see oleks legaalne - kõik prooviks seda nagu oma esimest suitsu. Paljudele, kes hetkel seda ei julgeks hakkaks see meeldima ("See on ju hea" nendib stoner - sulle tuleks kuul munadesse anda). Sellepärast ongi olemas narkootikumide vastased seadused ning sellepärast peavad nad jääma.
Narkootikumid - olenemata, oma vormist (naturaalsed või keemilised) nõrgestavad ning tapavad ühiskonda. Olgu tegemist kanepi, anfetamiini, kokaiini või Spicega (viimane pole vist antud postituse hetktkel veel keelatud ainete nimekrijas) on mürk, mis ei tapa mitte ainult sind vaid kõiki sinu ümber.
Kunagi käisin ma läbi inimestega, keda ma ei soovi mäletadagi, mis ajal sai proovitud erinevaid narkootikume. Selle lõpetas üks intsident - ma mäletan seda liigagi hästi. Samal ajal käis telekas narkootikumide vastane kampaania (narko.ee oma ilmselt). Üks telereklaamidest kujutas kuskil WCs end täis ropsinud meest poti kõrval teadvuseta lamamas...olles end üle tõmmanud ning baari WCs suutsin ma end selle reklaamiga täielikult samastada. Kui sa pole seda kogenud ei pruugi sa selliseid kampaaniaid tõsiselt võtta, kuid ma tundsin end see hetk (ja seda esimest ning ainukest korda elus) täieliku nullina, madalamana, kui muru. Pärast seda pole ma tarbinud mitte ühtegi narkootilist ainet ning ei kavatse seda ka teha. Samuti loodan ma, et keegi ei peaks end sellisest seisust leidma.
Narkodiileritele tuleks rakendada surmanuhtlust ning selle legaliseerimine tähendaks Eesti kui riigi lõppu. Kindlasti tooks see lühiajalist kasumit, kuid pikas perspektiivis tähendaks see, et eestlased muutuvad sama harvaks nähtuseks, kui valged ninasarvikud.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
|
25. august 2009, 18:36
Ma olen täiesti vastu igasugusele narkootikumide legaliseerimisele. Mille jaoks? Minu arust tähendaks see seda, et HIV levib veel kiiremini. Me oleme sellel alal niigi esikohal, et HIV levib, pole vaja sellele kaasa ka aidata. Kui kõik legaalseks teha, võivad kõik omale süstida sõbralt saadud süstlaga midagi, praegu on ikka olukord, et on olemas inimesi, kes ei tarvita narkootikume, sest need on ebaseaduslikud. Samas kui see legaliseerida, võib tekkida olukord, et 'ah, mis seal ikka, seaduslik asi, mis see ikka teeb?'. Vähemalt mulle tundub nii. Selline asi justkui aitaks kaasa enesehävitamisele ning rahvas, mida on niigi vähe, kahaneks veelgi kiiremini.
Mitmed mu sõbrad on öelnud, et kui nad suitsetavad või alkoholi tarbivad, tapavad nad end vähemalt legaalselt. Aga kui narkot võiks tarbida igaüks, kes teab, äkki nad hakkaksid seda ka kasutama, väites, et tapavad end vähemalt legaalselt.
Ma ei leia ühtki positiivset argumenti, miks peaks olema narkootikumid lubatud. Narkol ei ole positiivset mõju, lõpuks hävitab see ikkagi, tundugu see nii ohutu kui tahes.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 0
|
RE: Narkootikumide legaliseerimine - kas ja mis tingimustel?
29. detsember 2010, 13:42
MartinG kirjutas 19 august 2009 1:10:
Narkomaanidega tuleks talitada nagu Hitler juutidega.
"Narkootikumid on vähen kahjulikud, kui suits ja alkohol" - Väidab 1/200 uurimustest. Tubli. Umbes sama palju on inimesi, kes tõsiselt usuvad, et maailm on lapik.
"Millegi keelamine ainult paneb inimesi seda tegema, kui see oleks lubatud ei teeks enamus seda.." - Seda arvad sina, fucking stoner. See, et sina seda teed olenemata sellest, kas see on legaalne või mitte ei tähenda, et normaalsete inimeste arvamus sinuga ühtiks. Kas sa lõpetasid joomise, kui 18 said kuna see muutus legaalseks? Ilmselt ei oska sa vasta, kuna oled 15, kuid ma võin kinnitada, et mu 18. ning kõik järgnevad sünnipäevad on olnud sama alkoholirohked, kui mu 16. Kui seal on isegi vähem joodud pole põjuseks olnud, et "see pole enam huvitav".
Ma tean paljusi inimesi, kes ei puutu narkootikume põhimõtteliselt, kuid Hollandisse sattudes võtavad esimesest kohvipoest joindi. Miks? Sest nad tahavad proovida, see on täiesti inimlik. Aga kujuta ette, et see oleks legaalne - kõik prooviks seda nagu oma esimest suitsu. Paljudele, kes hetkel seda ei julgeks hakkaks see meeldima ("See on ju hea" nendib stoner - sulle tuleks kuul munadesse anda). Sellepärast ongi olemas narkootikumide vastased seadused ning sellepärast peavad nad jääma.
Narkootikumid - olenemata, oma vormist (naturaalsed või keemilised) nõrgestavad ning tapavad ühiskonda. Olgu tegemist kanepi, anfetamiini, kokaiini või Spicega (viimane pole vist antud postituse hetkel veel keelatud ainete nimekrijas) on mürk, mis ei tapa mitte ainult sind vaid kõiki sinu ümber.
Kunagi käisin ma läbi inimestega, keda ma ei soovi mäletadagi, mis ajal sai proovitud erinevaid narkootikume. Selle lõpetas üks intsident - ma mäletan seda liigagi hästi. Samal ajal käis telekas narkootikumide vastane kampaania (narko.ee oma ilmselt). Üks telereklaamidest kujutas kuskil WCs end täis ropsinud meest poti kõrval teadvuseta lamamas...olles end üle tõmmanud ning baari WCs suutsin ma end selle reklaamiga täielikult samastada. Kui sa pole seda kogenud ei pruugi sa selliseid kampaaniaid tõsiselt võtta, kuid ma tundsin end see hetk (ja seda esimest ning ainukest korda elus) täieliku nullina, madalamana, kui muru. Pärast seda pole ma tarbinud mitte ühtegi narkootilist ainet ning ei kavatse seda ka teha. Samuti loodan ma, et keegi ei peaks end sellisest seisust leidma.
Narkodiileritele tuleks rakendada surmanuhtlust ning selle legaliseerimine tähendaks Eesti kui riigi lõppu. Kindlasti tooks see lühiajalist kasumit, kuid pikas perspektiivis tähendaks see, et eestlased muutuvad sama harvaks nähtuseks, kui valged ninasarvikud.
Tervist, nagu te vasakult näete, olen ma uus, lugenud paaril korral Teie foorumit leidsin järsku SELLISE postituse, muidugi koheselt lendas hiirekursor "Registreeri!" nupu peale.Vabandan, et vana posti üles kaevan kuid ... öööh, ma hakkan oksele.
MartinG, kus Sa elanud oled, kust urruaugust Sul sellised laused tulla saavad?Räägid siin diktaaorliku alatooniga, tuues SAMAS VEEL NÄITEID, kuhu Sa enda inimlikkuse oled toppinud?ˇ
Mis...Sul...nagu....viga....on ???Ma usun et siinkohal on igalühel oma vaba valik kuidas ta enda elutunde veedab.Arvesta sellega, et kui tõesti narkootikumid legaliseeritaks(siinkohal toon pigem näiteks Hollandi taluvuse kanepi suhtes) siis ma ei taha uskuda et kogu ühiskond või rahvus otse allamäge käiks.Paljud...ei, vabandust, ENAMUS kodanikest suudaksid eemale hoida sellest.Kanepit suitsetav vähemus (kodanike, mitte turistide seas) oleks pigem kas boheemlaslikumad isiksused või "faasi" läbi elavad noorukid.
Arvesta sellega, et riik saab seda maksustada, turism tõuseks taevasse, mis aitaks Eestit ka euroajal.
Ma tean, valge narkootikum on tõesti tappev ja viib hukatuseni, kuid see on idiootne et on levinud üldine arusaam et kui inimene proovib kanepit siis ta on otseselt sellest sõltuvuses ning kahe nädala pärast on ta heroiini üledoosi surnud.
Mõistan Su isiklikke kogemusi, kuid see miks Sa kusklik Tonicu vetsus enda sisikonda väljastasid, oli sama mis juhtub siis kui Sa puhta pesu ja porised saapad ühte kappi paned, K+A, see ei ole hea paar...
Rääkides narkodiileritest, ega Sa vist ei mõistnud et juhul kui kanep legaliseeritaks siis kaoks üks osa narkodiilereid ära. (Keda väidetavalt 21. sajandil on vaja hukata!)
Kui Sa ei salli seda niiöelda "rohelist hukatust", siis on täiesti võimalik kõik piirata ainult koffikutesse ja saaksid õnnelikult enda elu edasi elada.
Head päeva teile!
m.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 147
2010 meeskonnaliige
2011 meeskonnaliige
Aasta jutustaja 2011
Hard Worker
|
RE: Narkootikumide legaliseerimine - kas ja mis tingimustel?
30. detsember 2010, 14:36
Kuhu ma oma inimlikuse narkootikumide suhtes toppisin lugesid sa eelnevast postitusest. See näitab veel enam, kui ohtlikud on narkootikumid noorte, pigem võib öelda, laste käes. Antud intsidendi ajal ei käinud ma veel gümnaasiumiski, kanep oli see hetk lihtsamini kättesaadav, kui alkohol.
Samamoodi muudaks Eesti turismimagnetiks näiteks pedofiilia legaliseerimine ning ilmselt leiduks palju inimesi (katoliku kiriku preestritel on ju teada tuntud veenmisvõime), kes suudaks välja tuua selle positiivseid aspekte. "Luba seda näiteks ainult pihikambris". See ei muuda fakti.
Ma pole väitnudki, et üks kord kanepit teha tähendaks, et sa lõpetad süstla otsas. Oleme ausad, sellisel juhul oleks me ilmselt kõik hetkel kuskil järgmise doosi jaoks raha varastamas, mitte foorumis. Küll aga võib see juhtuda. Kui karmim narkootikumide poliitika selliseid juhtumisi ära hoiab peaks seda ka rakendama. Tulles tagasi mu väite juurde, et diilerid tuleks hukata. Kui diileri müüdud kanepiplärust saab katalüsaator, mis viib noore inimese süstitavate narkootikumideni on tegemist valikuga kas diileri või antud nooruki elu. Nooruk on riigile ja ühiskonnale väärtuslikum, maailm oleks parem koht ilma selle diilerita. Kas kõlab diktaatorlikult? Võimalik. Õiglaselt? Absoluutselt.
Kui kanep legaliseeritaks ei kaoks diilerid kuhugi, lihtsalt kanepi asemel hakkaks nad müüma muid ning veel kangemaid narkootikume.
|
|
+-0
|