| Autor |
Teade |
Tundmatu Kustutatud kasutaja
|
Rassism
04. jaanuar 2009, 22:29
Tervist !
Nimelt huvitaks natuke selline teema nagu rassism, täpsemini mitte teema, vaid see, kuidas siinsed isikud suhtuvad teise nahavärviga inimestesse ja üldse teiste rasside esindajatesse. Sooviks saada asjalikke vastuseid, see tähendab, et üht või teist seisukohta tuleks põhjendada.
Isiklikult vihkan igas mõttes inimeste alandamist, seda olenemata rassist, usust jne. Ma ei leia, et minul või ükskõik kellel teisel oleks õigus öelda kellegile "You nigga" vms. Samuti olen suhtkoht selle vastu, et mustanahalisi kutsutakse "neegriteks", minu silmis on see siiski laimusõna (Jah, ma tean, et Eestis see nii pole). Hea näide on näiteks võtta vormel 1'st, kus väga suur osa inimesi vihkab Lewis Hamiltoni, kui küsida miks, siis olen saanud vastuseid "Must ja autosport ei sobi kokku" , siin tekib jällegi küsimus - miks ? Miks on teise nahavärviga inimene halvem näiteks valgest ...
Minu silmis on üldjuhul inimesed kes ütlevad tuimalt mustanahalisele "neeger" vms rassisti staatusega.
Paluks enne postitamist kontrollida oma postitused üle ning siiski jääda tsiviliseerituks.
Parimat, Kirill.D.
|
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
Hinnang: 0
|
Re: Rassism
04. jaanuar 2009, 22:43
Mis ma oskan kosta, rassismi ei poolda aga sõna "neeger" kasutan, kuna mustanahaline kõlab liiga pikalt. Vihkan neid, kes seda rohkem nagu mõnitamissõnana kasutavad. Ise ei ole ka otseselt usuliste vihkaja, aga see, et nad oma usku peavad ilmtingimata levitama ja ukse juurest ukse juurde käima, ajab küll veidi vihale. Kui nad on usklikud, siis las nad tegelevad sellega neda kogukonnas. Pole vaja esitlema tulla ennast tänavatele. Endise teema juurde tagasi tulles, kui isegi Eesti Vabariigi president Hr. Ilves ütles mustanahaliste kohta neeger, ei tohiks me eriti põdeda selle pärast (kuigi tean, et mustanahaliste enda meelest on see sõimusõna).
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
|
05. jaanuar 2009, 14:52
Mina ei saa aru, miks alandatakse teise nahavärviga inimest. Ega need mustanahalised minu arust ei tule valgeid avalikult ikka räigelt maha tegema, nagu seda valged teevad. Nahavärv ei ole enda teha. Milles on laps süüdi, kui tema ema ja isa on ntks mustanahalised? Samas, ma ei arva, et keegi peaks ennast paremini või halvemini tundma nahavärvi pärast. See on tobe.
Sõnast neeger rääkides, kasutan seda isegi, kuigi tean, et parem on öelda mustanahaline, sest neile endile meeldib see rohkem. Mulle samamoodi ei meeldi, kui keegi kasutab sõna "neeger" sõimusõnana ja mõnitamiseks, vot see ajab küll vihale. Inimene on inimene, olenemata nahavärvist. Me elame 21. sajandis, võiks ju nii tsiviliseeritud olla ja aktsepteerida kõiki ühtmoodi, olenemata rikkusest, paksusest või nahavärvist.
|
|
+-0
|
|
|
05. jaanuar 2009, 15:12
Ma olen rassistide rassist! (kuigi ma ei salli venelasi. Aga tegelt kui mulle venelased ei meeldi pole ma ju rassist, sest venelased pole ju rass. Aga las see jääb sinnapaika )
Mulle mustanahalised meeldivad ja neid on omapärane aura või õhk ümber . Olgu nad siis Inglismaalt või kuskilt uugatsakast. Sõnas neeger pole midagi halba aga see on lihtsalt nii kujunenud. Mul endal on ebamugav öelda neeger. Ei meeldi. Ise kasutan kolaadipoiss , harva ka mustanahaline. Piiis! Obama!
After ssa tärnid tulid iseenesest . Ega neeger siis nii roppus ka pole
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 7
|
05. jaanuar 2009, 15:41
Minu sõnum oleks siis lühike , END RACISM .
Tegelt käib suht närvidele , et mõndadel tundub , et on oma nahavärvi pärast paremad . Et mustanahalisi kutstutakse negrodeks jms .. see on jama !
Everyone is trying to accomplish something big, not realizing that life is made up of little things.
|
|
+-0
|
|
|
05. jaanuar 2009, 15:43
Minu arvamus on siis selline , et rassism on jama . Sama jama on ka teist inimest tema stiili pärast vihata :
paljud eakaaslased vastavad selliste küsimuste peale nagu " Miks ta teda vihkad " vastusega " Ta on ju neeger/heavy/emo jms " igatahes that's pointless Nad pole midagi teinud las elavad oma elu O.o .
|
|
+1
|
|
|
07. jaanuar 2009, 15:08
Seaduse ees on kõik inimesed võrdsed aga oma isiklike näitajate poolest nad ei ole võrdsed. Mõni on pikem, mõni on lühem, On vanemaid ja nooremaid inimesi.
Sellised omadused loetakse nagu tavaliseks.
Aga kui mõni on teistest väga palju rumalam ja ei taha sellega leppida siis üks võimalus on tema meelest hakata rassiistiks! Rassist loodab, et siis ta enda rumalus või halb iseloom ei paista enam nii silma ja ühiskondlik positsioon paraneb. Kui neid on kamp siis vastastikku kiidavad üksteist kui kanged ollakse.
Targad inimesed nii ei mõtle ja tihti ei oskagi rumalat ka sellist mõttekäiku oodatagi-
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 0
|
15. aprill 2009, 20:46
See ei jõua mulle kuidagi kohale lihtsalt. Kuidas saab keegi vihata inimese nahavärvi? Sama hea teeks välja kui ma näiteks vihkaksin kellegi silmade värvi, sest see erineb minu omast. Ebanormaalne.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 65
|
15. aprill 2009, 21:32
Inimeseloom kirjutas:
See ei jõua mulle kuidagi kohale lihtsalt. Kuidas saab keegi vihata inimese nahavärvi? Sama hea teeks välja kui ma näiteks vihkaksin kellegi silmade värvi, sest see erineb minu omast. Ebanormaalne.
Asi ei ole nahavärvis, vaid selles, kuidas teatud rass enamjaolt käitub. Näiteks neegrid - mustal mandril on elu vilets ja siis tulevad Euroopasse paremat elu otsima. Tööd nad suurt teha ei viitsi aga mingeid tänavarahutusi korraldavad küll ja nõuavad aga oma õiguseid. Mis kuradi õiguseid neil neegritel olla saab võõral maal? Mingu koju, pangu põllul midagi kasvama ja söögu banaane, mitte ärgu tulgu mujale laisklema ja paremat elu nõudma. Lihtsalt enamus neegrid on laisad ahvid, kes loodavad mujal paremale elule ise samal ajal lihtsalt laiseldes.
Ja mingid Allahi-kummardajad vms kaltsupead - nende arust tuleb kõik teisest religioonist inimesed maa pealt minema pühkida. No mis austust peaks mul olema inimeste vastu, kes mind ära tappa tahavad?
not bad |
|
+-0
|
|
Hinnang: 147
2011 meeskonnaliige
Aasta jutustaja 2011
2010 meeskonnaliige
Hard Worker
|
15. aprill 2009, 22:00
Fyhrer kirjutas:
Inimeseloom kirjutas:
Asi ei ole nahavärvis, vaid selles, kuidas teatud rass enamjaolt käitub. Näiteks neegrid - mustal mandril on elu vilets ja siis tulevad Euroopasse paremat elu otsima. Tööd nad suurt teha ei viitsi aga mingeid tänavarahutusi korraldavad küll ja nõuavad aga oma õiguseid. Mis kuradi õiguseid neil neegritel olla saab võõral maal? Mingu koju, pangu põllul midagi kasvama ja söögu banaane, mitte ärgu tulgu mujale laisklema ja paremat elu nõudma. Lihtsalt enamus neegrid on laisad ahvid, kes loodavad mujal paremale elule ise samal ajal lihtsalt laiseldes.
Ja mingid Allahi-kummardajad vms kaltsupead - nende arust tuleb kõik teisest religioonist inimesed maa pealt minema pühkida. No mis austust peaks mul olema inimeste vastu, kes mind ära tappa tahavad?
Täiesti nõustun sinuga. Mustanahaline kodanik, kes teeb ausat tööd või mustanahaline turist ei erine kuidagi valgetest. Siiski, kui kuskilt Zimbwabest tuleb keegi näiteks Rootsi, registreerib end töötuks ja teatab, et tal on 5 last hakkab ta saama 3-4 keskmist Eesti palka ja tema perekond tuuakse tasuta tema juurde. Need võiks tagasi saata sinna, kust nad tulid või (mitte, et ma tahaks vaenu õhtuda), aga Vene ajal oli väga efektiivne lahendus gulaag...miks mitte natuke Jossifilt selle koha pealt eeskuju võtta?
Moslemite koha pealt - kui neegerite vastu ei tohiks inimesel tegelikult midagi olla lihtsalt sellepärast, et ta on neeger (samasugune valge muidusööja vääriks sama saatust, mis eelpool kirjeldatud Zimbwabelane), siis moslemite koha pealt nõustun nendega, kes ütlevad, et nad on uued juudid. Ja juudid mitte sells mõttes, et nad saaks edukateks äriinimesteks vaid vihjega teisele maailmasõjale. Moslemid elavad koraani järgi - kui nad seda ei tee kaotavad nad oma 72 neitsit. Koraani järgi tuleb tappa uskumatuid (tõsi, nad tunnistavad kristlust, kuid näiteks mina, kes ma religioosne pole tuleks maha lüüa). Seega moslemite koha pealt tuleks eeskuju võtta mitte Iljitist vaid Adolfist. Ja Euroopa taipab selle ka üks hetk ära (kui siis liiga hilja pole).
|
|
+-0
|