Logi sisse noortele.ee kasutajatunnusega
... kasuta Facebooki audentimist

Miks Facebook?

Noortele.ee keskkond ei taha olla koormaks sinu mälule, et peaksid veel ühe kasutajatunnuse ning salasõna meelde jätma.

Oled uus liige...

Pole vaja täita igavat ankeeti, lihtsalt autendi ennast ning vali endale meeldiv alias, kuidas teised sind siin kutsuvad. Ära muretse, sinu isikuandmed on kaitstud

Ei ole veel kasutajat? Registreeri end siin!

Arutlus: Tallinna ühistranspordi piletisüsteem

Kas pooldate erinevaid piletihinadsid tallinlastele ja mittetallinlastele?
6%
1 kasutajat vastas Erapooletu
81%
13 kasutajat vastas Ei
13%
2 kasutajat vastas Jah
Autor Teade
Hinnang: 70

• Aasta troll 2011

RE: Arutlus: Tallinna ühistranspordi piletisüsteem

03. november 2010, 21:38 Tere,

Nagu me kõik teame, siis Tallinna Linnavolikogu 17.12.2009 määrusega number 42 jõustus 01.02.2010 Tallinna ühistranspordis sõidu eest tasumise uus kord, mis seab erinevad pileti hinnad tallinnlastele ja mitte-tallinlastele. Täpsemalt saate hindadega tutvuda http://www.tallinn.ee/Soidupiletite-hinnad-Tallinna-uhtse-piletisusteemi-uhistranspordi-liinidel-alates-01.02.2010

Mida siinsed foorumlased antud korrast arvavad? Kas see on normaalne või tuleks seda kindlasti muuta? Mis on antud süsteemi nõrgad ja tugevad küljed?

Isiklikult pean antud süsteemi väga jaburaks ning muuhulgas leian ka seda, et antud määrus on põhiseadusvastane. Nimelt ütleb põhiseadus:

nimi kirjutas:
§ 12. Kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu.

Rahvusliku, rassilise, usulise või poliitilise vihkamise, vägivalla ja diskrimineerimise õhutamine on seadusega keelatud ja karistatav. Samuti on seadusega keelatud ja karistatav õhutada vihkamist, vägivalda ja diskrimineerimist ühiskonnakihtide vahel.

Antud määrus, aga on selgelt diskrimineeriv just päritolu seisukohalt.

Kuid mulle võib vabalt vastu vaielda...

Muide facebookis on ka klubi Üks piletihind kõigile Tallinna tudengitele!, kus hetkeseisuga on ~3500 inimest.
image
+-0
Mudatsikk Offroader
Hinnang: 6

RE: Tallinna ühistranspordi piletisüsteem

03. november 2010, 22:10 No seda ma küll ei mõista, miks peavad inimestel eraldi piletihinnad olema. Mis vahet sellel on, kas ta elab Tallinnas, Tartus või kuskil Pärnumaa metsas, kui ta tuleb Tallinnasse ja sõidab bussi-trolli-trammiga kasutab ta seda täpselt sama palju, kui Tallinna enda kodanikud. Ei kulu selle peale rohkem kütust, kui bussi astub Tallinlaste vahele ka üks Pärnakas.

Üldiselt, kõik kurdavad piletihinna kallinemise üle, et kallis on. Ma sõidan küll jah, esimest kuud piletite ja nüüd juba kvartalikaardiga, aga ei ütleks, et see nii kallis on. Ja ma ei mõista neid inimesi, kes pilet käes passivad, et kas kuskil on mupo või ei. Kui ma ühe korra nii sõitnud olin (puhtalt juhuse tõttu, mitte tahtlikult) mõistsin ma, et sellisel pikemaajalisel käitumisel saaksin ma lihtsalt infarkti bussis Naerab.
+-0
Hinnang: 21

• Aasta kasutaja 2010

03. november 2010, 23:24 Sellega olen nõus jaa, et miks ma pean rohkem maksma, kui käin Tallinna koolis, aga pole Tallinnasse sisse kirjutatud. Sõber õpib kõrgkoolis ja 800.- (vms) mida ta kolmekuulise kaardi eest maksab on ikka jõhker hind.
image\\r\\n\\r\\nhttp://www.formspring.me/Liiiisu
+-0
Hinnang: 6

04. november 2010, 17:49 Ebareaalne, olen sündinud tallinnas ja üle poole elust siin elanud aga sisse olen viljandisse kirjutatud.
+-0
MartinG Programmeerija
Hinnang: 147

• Aasta jutustaja 2011
  • 2011 meeskonnaliige
  • Hard Worker
  • 2010 meeskonnaliige

04. november 2010, 23:19
Liiiisu kirjutas 03 november 2010 23:24:
Sellega olen nõus jaa, et miks ma pean rohkem maksma, kui käin Tallinna koolis, aga pole Tallinnasse sisse kirjutatud.

Ametlik versioon oleks, et piletihinnad katavad äärmisel juhul ühistranspordi toimimas hoidmise kulud. Investeeringud, näiteks busspargi uuendamine, tulevad siiski linna rahast. Linn ei teeni su pealt muud maksutulu, kui müügimaks (mis ka järgmisest aastast kaob), mistõttu võib öelda, et sa põhimõtteliselt laseksid muidu Tallinnlaste rahakoti peal liugu.
Reaalsed põhjused on loomulikult natuke teised. Kindlasti on üheks neist, et sa end Tallinnasse sisse registreeriksid. Kõgi abipakettide valguses tuleb siiski küsida, miks ei aita linn tudengeid ja õpilasi. Ka siin on vastus lihtne. Tallinn, nagu me kõik teame, on linnriik, kus kehtivad K-seadused ning Ninasarviku põhimõtted. Väljaspoolt tulnud tudeng ei saa kohalikel valimistel hääletada, mistõttu pole sust Edgarile kasu. Ja isegi, kui sa seda teha saaksid - kui paljud tudengid hääletaks Pontšiku poolt? Seda pole vaja pikemalt arutadagi, meie Isakese meelest on kõik Tallinnast väljaspoolt pärit tudengind ning õpilased lihtsalt ussikesed, kes võiks sinna auku tagasi roomata, kust nad tulid.
+-0
MartinG Programmeerija

• 2010 meeskonnaliige
  • Hard Worker
  • Aasta jutustaja 2011
  • 2011 meeskonnaliige

30. detsember 2010, 14:47 Õiguskansler ütles oma sõna
+-0
Hinnang: 70

• Aasta troll 2011

30. detsember 2010, 15:44 Jap, samas arvan, et ega sellega see asi päriselt ei piirdu, sest raudselt hakatakse tooma muude linnade näiteid, kus ka ebavõrdset kohtlemist rakendatakse osade määrustega ning Taavi Aas juba tõi ka näiteks Harku valla maamaksu küsimuse... Eks see näha ole, mis sellest asjast saab, ise loodan, et see jaburus, et ühed rohkem maksma peavad kui teised, lõppeb, kuid loota ei saa midagi, kui küsimus on Edgaris ja tema juhitavas linnas.
image
+-0
MartinG Programmeerija

• Aasta jutustaja 2011
  • Hard Worker
  • 2010 meeskonnaliige
  • 2011 meeskonnaliige

02. jaanuar 2011, 0:29 Veel lollim asi on TAKi plaan loobuda ID piletite süsteemist ning võtta kasutusele midagi Londoni Oyster cardi sarnast. Väidetavalt on põhjuseks see, et nii on võimalik jälgida kes kus sõitis. St, palju inimesi liigub ühtel või teisel liinil ja mis kellaajal.
+-0
Hinnang: 1

02. jaanuar 2011, 10:21 Kõige tobedam ongi see, et suuremateks kannatajateks on õpilased ja tudengid (üldjuhul on neil niigi vähe raha), kes tegelikult ei pea end ümber registreerima ja peavad siis kuukaartide eest rohkem maksma. Ääretult nõme. Häiritud
+-0
Eku Dsau .
Hinnang: 1

15. jaanuar 2011, 1:02
MaarjaLiisa kirjutas 02 jaanuar 2011 10:21:
Kõige tobedam ongi see, et suuremateks kannatajateks on õpilased ja tudengid (üldjuhul on neil niigi vähe raha), kes tegelikult ei pea end ümber registreerima ja peavad siis kuukaartide eest rohkem maksma. Ääretult nõme. Häiritud

Just Nohiklik
+-0
Postitusi kokku 20376
Teemasid kokku 1368
Kasutajaid kokku 3425

Meie uusim kasutaja on
LiinaO
Foorumis on hetkel 8 registreeritud kasutajat ning 14 külalist
Registreeritud kasutajad: Elar  avatar Elar Heihei Postitusi: 620
Hinnang: 15
Saada sõnum
, Laura  avatar Laura Postitusi: 189