| Autor |
Teade |
Hans It's all in your mind.
Hinnang: 32
Hard Worker
|
RE: Arutlus: Programmeerimine
24. aprill 2011, 17:18
Kui siin juba veebinduse foorum on, mõtlesin ka teha üldisema teema progemise kohta, kus võiks rääkida, mida keegi kasutab ning ka spetsiifilisemaid küsimusi küsida, milleks pole ehk eraldi teemat mõtet teha.
Oskan HTML-i, CSS-i ning töö käigus kasutanud sisuhaldussüsteeme nagu Joomla, Wordpress ning Saurus ja õpin iseseisvalt veel PHP-d ja C#.
Olen aastate jooksul PHP/HTML/CSS puhul kasutanud erinevaid IDE-si (arenduskeskkond) nagu FrontPage (kunagi ammu), Dreamweaver, MS Expression Web, Netbeans, Eclipse PDT, Aptana Studio (ka Eclipse'i pluginana), proovinud lühidalt ka Vim-i
Dreamweaveri (nagu ka MS Expression Web-i) üks väheseid puuduseid on code collapse'i korraliku suppordi puudumine, muidu on super ning eelistan seda viimasel ajal. Samuti olen rohkem kasutanud ka Eclipse + Aptanat ning Netbeansi. Mida teised kasutanud ja miks + mida soovitate?
It's all in your mind. California dreaming. I ♥ New York. |
|
+-0
Oled kindel, et soovid postituse kustutada?
|
|
Hinnang: 0
|
25. aprill 2011, 0:00
Miks ühest IDE-st teise hüppad, mingi põhjus peab ju olema. Mina arvan et sellise suhtumisega kaugele ei jõua sest sinu väljatoodud IDE-d omavad ka vägagi spetsiifilisi omadusi mida ei õpi ühe, ega kahe päevaga ära. Ülesehitus, struktuur jne. Ühelt IDE-lt teisele jooksmisega raiskad niipalju aega, et selle ajaga õpiks palju asju selgeks. Mina näiteks kasutan MAC all sellist asja nagu Coda ja see ei loo igast projektist oma visiooni.
|
|
+-0
|
Hard Worker
|
25. aprill 2011, 11:09
Spetsiifiliste omaduste tõttu olengi hüpanud. Vaja on ju leida optimaalne tööriist, mis teeb tööd kõige efektiivsemalt ning katab võimalikult paju vajadusi. Palju aega ei ole eriti raisanud, välja arvatud mis puutub Eclipse + Aptana ning sellel remote ftp töölesaamist. Imho, mida rohkem platforme/vahendeid läbi proovid, seda parem, kui lõpuks leiad selle õige enda jaoks, mis igaühel erinev.
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
Hard Worker
|
25. aprill 2011, 15:28
Soovitan kasutada lihtsat ja kiiret Notepad++'i ning sinna juurde võid liita veel IDE võimalusi. Näiteks: http://churchit.com/using-notepad-as-an-ide/
Kasutan seda tarkvara juba aastaid ning ei ole veel millestki puudust tundnud. Kõik saab täpselt selliseks kruttida nagu on vaja. Pealegi on ta kompaktne ning väga töökindel olnud.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 147
Aasta jutustaja 2011
2011 meeskonnaliige
2010 meeskonnaliige
Hard Worker
|
25. aprill 2011, 16:52
Peamiselt tegelen PHP arendusega, kuid eelnevate projektide raamses olen pidanud kirjutama ka Javat (kahjuks..) ja C++i.
Windowsi peal kasutasin PHP arenduse jaoks PSPadi. Seal on kõik vajalik olemas koos väga hea FTP toega.
C++ jaoks ei saa miski Visual Studio vastu. Microsoft on selle täiesti eraldi klassi IDEks arendanud.
Javas Eclipse. Samas Eclipse PHP mulle väga ei meeldi.
Macil kasutan PHP jaoks samuti Codat. Väga mugav on, kui ühes rakenduses on koos FTP, editor, SSH ning SVN.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 2
|
26. aprill 2011, 17:05
Ma tegelen põhiliselt PHP ja JavaScriptiga, mõlema jaoks kasutan gvim editori.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 1
Hard Worker
|
27. aprill 2011, 8:48
GVim on väga hea töövahend, kahjuks ei ole olnud endal piisavalt motivatsiooni seda kasutama õppida. Aga eks ma võtan ka selle käsile . Müts maha sinu ees Ragnis.
|
|
+-0
|
|
Hinnang: 2
|
27. aprill 2011, 22:46
Mina kasutan enamasti Notepad++'i ja see täidab kõik mu vajadused ära. Koolitööd sellega saab ilusti tehtud...vabal ajal eriti progreda ei viitsi.
|
|
+-0
|
Hard Worker
|
28. aprill 2011, 20:19
Leidsin just hiljuti ühe väga hea artikli veebiarenduse tööriistade kohta Windowss 7-s (osaliselt võivad osad programmid ka Mac-ile sobida): http://devgrow.com/web-development-on-windows-7-essential-applications/
Siin toodud välja nt seesama Notepad++ koos mõnede heade pluginatega.
|
+-0
|
|
Hinnang: 15
|
08. mai 2011, 12:08
Olen suure südamega programmeerija. Teen seda nii tööl kui peale tööd. Valdan ainult PHP-d (sinna juurde siis, css, html, css3, html5, javascript w/ jquery, mysql).
Kasutan e-text editorit (http://www.e-texteditor.com/) mis on kahjuks küll tasuline. Kuid seda summat täiesti väärt. Tegemist on siis TextMate-i windows platformile üle toomisega. Väga ilus, minimaalne interface, ftp ja mõnusalt pluginaid.
|
|
+-0
|